Technologie » Komputery

Specjalizacja i nowe możliwości współpracy, a nie narzucanie decyzji klientom

O zarysach nowej strategii rynkowej, planach postępującej specjalizacji, a także o ograniczeniach chmury obliczeniowej i unikalnych szansach wynikających ze współpracy z funduszem private equity mówi DARREN ROOS, nowy prezes korporacji IFS.

Historycznie to w Polsce powstał pierwszy oddział IFS poza regionem nordyckim. Obecnie, Pańska wizyta w Polsce jest jedną z pierwszych po ogłoszeniu nominacji na stanowisko prezesa IFS. Czy jest tu jakiś ukryty przekaz?

Początek pracy w IFS zaczynam od odwiedzin we wszystkich biurach firmy. Chcę poznać zespół i specyfikę najważniejszych regionów, w których działamy. Polska jest rzeczywiście jednym z pierwszych krajów, które odwiedzam w roli prezesa IFS. W pierwszych dniach pracy miałem okazję poznać jedynie zespół IFS w centrali w Szwecji i brytyjskim biurze. Kolejność wynika tu jednak głównie z kwestii logistycznych. W kwietniu planuję kolejną, podobną wizytę, ale wówczas chciałbym nawiązać relacje z klientami IFS w poszczególnych krajach.W krajach tego regionu istnieje silna specyfika lokalna, a jednocześnie znajduje się tam wielu potencjalnych klientów IFS. Są to często firmy będące na etapie dynamicznego rozwoju. W Polsce — która stanowi dla nas największy rynek regionu — istnieje oczywiście najwięcej dojrzałych przedsiębiorstw. Chciałbym, aby — w ujęciu strategicznym — IFS rozwijał się w szczególności na tych rynkach, na których osiągnęliśmy pewną masę krytyczną. Będziemy inwestować przede wszystkim w rozwój działalności tam, gdzie dysponujemy już ugruntowaną pozycją, stanowiącą punkt wyjścia do dalszego rozwoju. Polska jest dla nas jednym z takich rynków.
Co wyróżnia IFS, jeśli chodzi o podejście do projektów wdrożeniowych?

Czytaj całość artykułu tutaj: https://www.erp-view.pl/wiadomosci/specjalizacja_i_nowe_mozliwosci_wspolpracy_a_nie_narzucanie_decyzji_klientom.html

openmediagroup