Gospodarka » Żywność
Sposób na letnie gotowanie
Zobacz więcej zdjęć » |
Gyros i kebab to jedne z najpopularniejszych dań jedzonych poza domem. Są sycące i smaczne. Galeo proponuje wykorzystać ten trend także w letnim, domowym gotowaniu i przygotować szybkie, lecz pełne warzyw propozycje na każdy posiłek.
Zamów artykuły sponsorowane na serwisie CentrumPR.pl w kilka minut, poprzez platformę Link Buildingu np.:
Podstawą letnich dań z gyrosem i kebabem może być pierś z kurczaka lub indyka. Wystarczy pokroić ją na niewielkie kawałki, posypać przyprawą i zostawić na ok. 20 min. Po tym czasie usmażyć. Podać na obiad z ulubioną surówką, domowym sosem tzatziki i ryżem lub pieczonymi ziemniakami. Na kolację Galeo proponuje gyros w sałatce na bazie mieszanki ulubionych sałat z pomidorami, ogórkami, papryką, oliwkami i cebulą z jogurtowym sosem paprykowym lub czosnkowym. Filet z przyprawą do gyrosa i kebabu Galeo przyda się również do przygotowania sycącego wrapu na pierwsze lub drugie śniadanie. Składniki takie jak na sałatkę po prostu zawijamy w tortillę. Jeśli jemy ją od razu – możemy wykorzystać sos, jeśli zabieramy ze sobą na później, lepiej z niego zrezygnować, a tortillę posmarować kremowym serkiem.
Gyros i kebab wyróżniają się na tle innych mięsnych dań bogatą kompozycją ziół i przypraw różniącą się w zależności od miejsca, gdzie są przyrządzane. W kompozycji Galeo znajdziemy słodko-gorzką kozieradkę, aromatyczne zioła: rozmaryn, kolendrę, tymianek i oregano, pikantne czosnek, gorczycę oraz chili, a także szczyptę kurkumy i słodkiej papryki. Mieszanka zawiera też odpowiednią ilość soli i odrobinę cukru do smaku. Pasuje do drobiu, wieprzowiny, wołowiny i baraniny. Jedno opakowanie wystarcza na ok. 800 g mięsa.
Przyprawę do gyrosa i kebabu Galeo znajdziemy w tradycyjnych sklepach spożywczych i sieciach lokalnych na terenie całego kraju, a także w sieciach Kaufland, Carrefour i E.Leclerc w opakowaniu 20 g w cenie ok. 1,29 zł
Nadesłał:
JBcomm
|
Komentarze (0)