Dom » Wnętrza

Sposób na olśniewające wnętrza, czyli lampy z kolekcji Ksanti marki Nowodvorski Lighting

Jak mawia słynne powiedzenie – w tym szaleństwie jest metoda. Słowa te oddają również istotę zyskującego coraz większą popularność eklektycznego stylu glamour – zachowanie balansu pomiędzy przepychem baroku, a prostą, nowoczesną formą to jedna z podstawowych zasad w aranżacji tego typu wnętrz.

Lampy z kolekcji Ksanti marki Nowodvorski Lighting - nowość w ofercie, to przedstawicielki stylu glamour w najlepszym wydaniu.

Blask luksusu

Styl glamour łamie utarte schematy, dając dużą dowolność w aranżacji wnętrza, a dodatkowo kusi swą ekstrawagancją oraz zamiłowaniem do luksusu. Sprawia to, że jest on obecnie niezwykle popularnym sposobem na urządzenie domu. Wszechobecny blask to jeden z jego głównych wyznaczników. Ten olśniewający efekt uzyskać można na wiele sposobów - połyskujące meble, ozdobne lustra czy błyszczące tkaniny to tylko niektóre metody. Do tej listy śmiało możemy dopisać również oprawy oświetleniowe z kolekcji Ksanti marki Nowodvorski Lighting. Stelaż lamp wykonany został z lśniącej, chromowanej stali, która nadaje im charakterystyczny dla stylu glamour połysk. Na stelażu  umieszczono z kolei prostokątne abażury w nowoczesnej, nietypowej formie. Wykonane zostały bowiem z plecionego w misterny wzór, stalowego drucika, tworzącego efekt delikatnej, koronkowej siatki. Eleganckiego wyglądu dodają lampom dwa małe, kryształki, umieszczone równolegle z obu stron każdego abażuru - elementy niezbędne w stylizacjach glamour. W przypadku zwisów punkty świetlne - trzy, cztery lub sześć - rozmieszczone zostały symetrycznie na długiej, stalowej listwie. Oprawy oświetleniowe Ksanti marki Nowodvorski Lighting w doskonałych proporcjach łączą minimalistyczną formę, prosty kształt, uporządkowanie i nowoczesne materiały  z dawnym przepychem i blaskiem kryształów.

Zabawa formą

Glamour, ze względu na swoją eklektyczność może z powodzeniem komponować się z innymi stylami - chodzi tu w końcu przede wszystkim o umiejętną grę kontrastami i światłem. Lampy z kolekcji Ksanti marki Nowodvorski Lighting pomogą spełnić sen o lśniących wnętrzach w niemal każdym pomieszczeniu. W serii dostępne są trzy lampy wiszące o zróżnicowanej ilości punktów świetlnych i wymiarach, dzięki czemu z łatwością dostosujemy oprawy odpowiednie do wielkości pokoju. Co więcej, każda z lamp ma regulowaną o ok. 26 cm wysokość, co pozwoli zawiesić lampy w dostosowanej do potrzeb odległości np. niżej nad stołem w jadalni, a wyżej w niskim pomieszczeniu. Przestronny salon lub po prostu nieco większy pokój to miejsca, gdzie idealnie sprawdzi się zwis z sześcioma (wysokość 84 cm) lub czterema (wysokość 94 cm) punktami świetlnymi. Nieco mniejszy wymiarowo trzypunktowy zwis (wysokość 68 cm) będzie z kolei odpowiedni wszędzie tam, gdzie nie ma potrzeby stosowania szczególnie intensywnego oświetlenia. Pojedynczy kinkiet będzie stanowił natomiast uzupełnienie głównego źródła światła, zapewniając dyskretne oświetlenie newralgicznych przestrzeni domu - korytarza, sypialni, czy toaletki.

Urządzanie wnętrza w stylu glamour daje duże pole do popisu wszystkim tym, którzy mają głową pełną aranżacyjnych pomysłów. Kreatywność ma tutaj duże znaczenie, ale najważniejsze żeby umiejętnie zachować granice. Lampy z kolekcji Ksanti marki Nowodvorski Lighting pomogą znaleźć złoty środek.

Kolekcja Ksanti marki Nowodvorski Lighting:

Ksanti VI zwis

Wysokość: 55-82 cm

Szerokość: 84 cm

Cena detaliczna: 349 zł

Ksanti IV zwis

Długość: 50-76 cm

Szerokość: 94 cm

Cena detaliczna: 243 zł

Ksanti III zwis

Długość: 50-76 cm

Szerokość: 68 cm

Cena detaliczna: 194 zł

Ksanti I kinkiet

Szerokość: 17 cm

Odległość od ściany: 13 cm

Cena detaliczna: 69 zł

--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Firma Technolux Sp.j., od października 2011r. funkcjonująca pod nazwą Nowodworski Sp.j., jest rodzinną firmą prywatną, założoną w 1994 r. Spółka produkuje dekoracyjne oprawy oświetleniowe do wnętrz mieszkalnych oraz obiektów publicznych. Obecnie firma posiada dwa zakłady produkcyjne o łącznej powierzchni 12 000 m2., średniorocznie produkując i sprzedając 3000 sztuk opraw dziennie. Ponad 65% produkcji jest sprzedawane za granicę. Firma eksportuje do: Belgii, Białorusi, Bułgarii, Chorwacji, Czech, Estonii, Finlandii, Francji, Grecji, Hiszpanii, Irlandii, Izraela, Kazachstanu, Kirgizji, Kosowa Litwy, Łotwy, na Maltę, do Mołdawii, Niemiec, Norwegii, Rosji, Rumunii, Senegalu, Słowacji, Ukrainy i na Węgry.

Nowodworski Sp.j.

ul. Koksowa 2B