Kultura » Kultura
Spotkanie autorskie z Katarzyną Bosacką
Zobacz więcej zdjęć » |
Już 23. września w Empiku Renoma wszyscy pasjonaci zdrowego i ekologicznego jedzenia będą mogli porozmawiać z Katarzyną Bosacką o tym co i jak jeść. Autorka wzięła na cel mity dotyczące żywności, które bezkarnie szerzą się w mediach, a które często nie mają nic wspólnego z racjonalnym odżywianiem. Czas na obalenie niektórych z nich i uporządkowanie wiedzy na temat produktów spożywczych. Drogą do tego celu ma być najnowsza książka Katarzyny Bosackiej pt. „Czy wiesz, co jesz? Leksykon dobrych zakupów” wydawnictwa Publicat. To swoisty przewodnik po produktach ze sklepowych półek, uwzględniający niemal 300 haseł, a wszystko w porządku alfabetycznym. Ta książka to kolejny krok w kierunku uświadamiania konsumentów, namawiania ich do wnikliwego studiowania etykiet i uwrażliwiania ich na triki producentów żywności.
Zamów artykuły sponsorowane na serwisie CentrumPR.pl w kilka minut, poprzez platformę Link Buildingu np.:
- Mam rodzinę we Wrocławiu, więc wiem, że Wrocław kocha krasnale. Jeśli jest krasnal Gapcio, Ważniak czy Maruda, to ja jestem takim krasnalem od zakupów spożywczych. To ode mnie dowiecie się, co Królewna Śnieżka, i nie tylko ona, jada naprawdę! Zapraszam serdecznie na naprawdę dobre spotkanie – mówi Katarzyna Bosacka.
Podczas spotkania z czytelnikami we Wrocławiu Katarzyna Bosacka opowie o nowej książce, a także o tym dlaczego powstała, jaki ma cel i komu ma służyć. Autorka odpowie na pytania uczestników, zdradzi kilka tajemnic żywieniowych i udowodni, że gluten jest pyszny i zdrowy, powie jak sprawdzić jakość pieprzu w ziarnach czy dlaczego biała to w zasadzie nie jest czekolada. Tylko podczas spotkania będzie możliwość zakupu książki „Czy wiesz, co jesz? Leksykon dobrych zakupów” z autografem autorki i pamiątkowym zdjęciem.
Katarzyna Bosacka jest dziennikarką i pisarką z bogatym doświadczeniem zawodowym. Pracowała w Gazecie Wyborczej, Wysokich Obcasach i TVN Style. Szerokiej publiczności dała się poznać jako ekspert w dziedzinie zdrowej żywności, świadomego gotowania i robienia zakupów. Wykorzystując bogate doświadczenie podjęła się próby edukowania polskich konsumentów i uświadamiania ich, że zdrowe jedzenie może być proste i tanie. Swój cel realizowała m.in. poprzez prowadzenie programu "Wiem, co jem, i wiem, co kupuję" i wydanie kilku książek poradnikowych i z przepisami, w tym „Bosacka po polsku” czy „Encyklopedia zdrowia i urody” wydawnictwa Publicat. Otrzymała nagrody: Libertas et Auxilium za najlepszy program poświęcony ochronie konsumentów, Laur Ekoprzyjaźni za wybitne zasługi na rzecz edukacji ekologicznej i prozdrowotnej, Srebrną Łuską Pana Karpia za propagowanie jedzenia ryb. Jest pomysłodawczynią akcji społecznej „Menu Wolności”, która ma na celu rozpropagowanie wśród wszystkich Polaków idei wspólnego, radosnego i biesiadnego świętowania rocznicy wyborów 4 czerwca 1989 roku, które przyniosły Polsce wolność. Akcja realizowana jest we współpracy z Urzędem Dzielnicy Warszawa Wilanów, Miastem Wrocław oraz inicjatywą FILMS for FOOD. Prowadzi również swój edukacyjny kanał na YouTube – EkoBosacka, na którym regularnie opowiada o prostym, ekologicznym życiu oraz zdrowej żywności. Chce nie tylko udzielać rad, ale też odpowiadać na pytania i rozwiewać wątpliwości jakie wyrażą obserwujący ją internauci.
Spotkanie autorskie z Katarzyną Bosacką
Termin: 23.09.2019 godz. 18.00 – 20.00
Miejsce: Empik Renoma (III piętro), ul. Świdnicka 40, 50-024 Wrocław Wstęp wolny
Komentarze (0)