Rozrywka » Rozrywka
Spróbuj lekkich, zmysłowych przyjemności!
Zobacz więcej zdjęć » |
Nieustannie napotykamy na swojej drodze liczne wakacyjne budki kuszące pysznościami. Czy musimy odmawiać sobie przyjemności? Odpowiedź jest prosta: oczywiście, że nie! W końcu lubimy się rozpieszczać. Każda z nas powinna znaleźć moment tylko dla siebie, chwilę poświęconą na relaks
i pobudzenie zmysłów… na przykład zmysłu smaku! Lubimy sięgać po pyszne przekąski, które rozpieszczają nasze podniebienie. Idealny będzie na przykład lekki pudding kokosowy
z tapioki z dodatkiem Czekodżemu Truskawka z Belgijską Czekoladą od Łowicza, który stanie się przepysznym ukoronowaniem wakacyjnych chwil.
Zamów artykuły sponsorowane na serwisie CentrumPR.pl w kilka minut, poprzez platformę Link Buildingu np.:
Czekodżemy Łowicza to znakomita propozycja dla wszystkich, którzy lubią sprawiać sobie kulinarne przyjemności. To innowacja jakiej jeszcze nie było! W każdym słoiczku odkryjemy podwójną porcję smakowitego połączenia. Idealnie dobrane proporcje rozpływającej się w ustach, belgijskiej mlecznej czekolady z ulubionymi owocami: truskawką, wiśnią, śliwką i brzoskwinią to prawdziwa uczta dla zmysłów! Czekodżemy od Łowicza rozpieszczą bowiem nasz zmysł smaku, a dzięki połączeniu czekolady z kawałkami owoców na podniebieniu poczujemy aksamitny dotyk jedynej w swoim rodzaju przyjemności.
Możemy się jej oddawać codziennie, o każdej porze, gdy tylko najdzie nas ochota na coś pysznego. Wszystkie cztery produkty: Czekodżem Truskawka, Wiśnia, Śliwka, Brzoskwinia z Belgijską Czekoladą – będą znakomitym dodatkiem do lekkich, letnich deserów takich jak na przykład pudding z tapioki, z nasion chia czy jako zwieńczenie jogurtowych lodów.
Kokosowo - truskawkowy deser z tapioką i czekodżemem Łowicz
Składniki (3-6 porcji)
· mleko kokosowe- 400 ml
· woda- 200 ml
· truskawki- 200 g
· tapioka- 60 g
· cukier- 1 łyżeczka
· sok z cytryny- 1 łyżka
· czekodżem Łowicz Truskawka z Belgijską Czekoladą - 1 słoik
Wykonanie:
Tapiokę wymieszać z mleczkiem kokosowym, wodą oraz cukrem i moczyć przez około 30 minut. Namoczoną tapiokę gotować na bardzo małym ogniu- często mieszając- do miękkości, około 50 minut (czas dotyczy dużych kulek, mniejsze kulki tapioki gotują się o połowę krócej), aż ziarna staną się przeźroczyste, a następnie ostudzić. W międzyczasie truskawki pokroić na małe kawałki. Na dno pucharka wylewać kolejno warstwy czekodżemu, tapioki, truskawek, tapioki. Na wierzch dodać dwie łyżeczki czekodżemu.
Nadesłał:
KDreher
|
Komentarze (0)