Dom » Nieruchomość

Sprzedaż mieszkań w Szafarni zakończy się w drugim kwartale 2012 r.

Nowe Ogrody, inwestor gdańskiego zespołu apartamentów Szafarnia, na podstawie dobrych danych sprzedaży z trzeciego kwartału 2011 prognozuje, że ostatnie mieszkania znajdą swoich nabywców do końca drugiego kwartału 2012.

Inwestycja Szafarnia - zespół luksusowych apartamentów, położonych tuż przy gdańskiej starówce, cieszy się dużą, jak na ten segment mieszkaniowy, popularnością wśród klientów. Mając na uwadze wysokie wyniki sprzedaży, zanotowane w drugiej połowie bieżącego roku, inwestor jest przekonany, że ostatnie mieszkania znajdą swoich nabywców przed końcem drugiego kwartału nadchodzącego roku.

Mieszkania, które oferujemy w ramach Szafarni, należą do segmentu apartamentów luksusowych. Wynika to zarówno z prestiżowej lokalizacji inwestycji nad brzegiem Motławy, tuż przy Marinie Gdańsk, jak i najwyższej jakości wykonania. Jesteśmy niezwykle zadowoleni z faktu, że na tak konkurencyjnym rynku nasza oferta spotyka się ze stałym, wysokim zainteresowaniem potencjalnych nabywców. Prognozujemy, że sprzedaż apartamentów zakończymy do końca drugiego kwartału. Nie wykluczamy jednak, zakładając, że utrzymana zostanie obecna dynamika sprzedaży, że nastąpi to już w kwietniu bądź maju - mówi Łukasz Szapiel, Manager Sprzedaży osiedla Szafarnia.

Szafarnia zlokalizowana jest naprzeciw gdańskiej Starówki, na prawym brzegu Motławy. Inwestycja cechuje się bardzo niskimi kosztami utrzymania apartamentów, które wynoszą ok. 3 zł za metr kwadratowy lokalu. Dodatkowo, każdy apartament na osiedlu ma przydzielone miejsce postojowe w podziemnym parkingu, w którym znajduje się również specjalna strefa na pojazdy gości lokatorów osiedla.

klok