Zdrowie » Ciało
Śródziemnomorskie przepisy – makaron Linguine z…
Zobacz więcej zdjęć » |
Linguine z tuńczykiem, oliwkami i parmezanem
Zamów artykuły sponsorowane na serwisie CentrumPR.pl w kilka minut, poprzez platformę Link Buildingu np.:
Składniki dla 4 osób: 350 g makaronu linguine, 160 g Tuńczyka w oliwie z oliwek Rio Mare, 30 g czarnych oliwek, 1 cytryna, 50 g parmezanu, gałązka świeżej pietruszki, 1 łyżeczka kaparów, 40 g oliwy z oliwek z pierwszego tłoczenia, sól.
Przygotowanie:
1. Ugotuj makaron zgodnie z instrukcjami na opakowaniu.
2. Zetrzyj skórkę z cytryny na paseczki i posiekaj pietruszkę. Następnie w jednej misce połącz odsączonego tuńczyka, pietruszkę, kapary, oliwki i skórkę z cytryny. Dodaj kilka łyżek wody, w której gotował się makaron. Dodaj odcedzony makaron i wymieszaj wszystkie składniki.
3. Podawaj danie zaraz po przygotowaniu przybrane startym parmezanem.
Wskazówka:
Danie będzie pyszne także gdy zastąpisz pietruszkę świeżym oregano i czarnym pieprzem.
Smacznego! www.indexfood.pl
Nadesłał:
Kamila Nowakowska
|
Komentarze (0)