Technologie » Internet

Stan blogosfery, spotkanie z CEO Technorati

Już 14 września w ramach cyklu wirtualnych BarCampów 7.1 będzie można porozmawiać z CEO Technorati, Richardem Jalichandra. Gość opowie m.in. o największych badaniach blogosfery, jej stanie na 2009 rok i prawdopodobnych ścieżkach jej rozwoju.

Wywiad transmitowany będzie na żywo, a internauci będą mogli zadawać swoje pytania poprzez czat.

Technorati wystartowało jako pierwsza wyszukiwarka blogów. Z czasem firma znacząco się rozwinęła. Obecnie jest ona największą na świecie siecią reklam w mediach społecznościowych. Każdego dnia odnotowuje ono ponad 1,5 mln nowych notek dodanych przez blogerów z całego świata. Firma przygotowuje również raporty poświęcone tematyce blogosfery, przedstawiające jej całościowy obraz i udostępniając wiele interesujących danych na temat blogów.

Richard Jalichandra dołączył do zespołu Technorati dwa lata temu. Z biznesem internetowym związany jest od 1999 roku, pracował przy wielu start-upach. Jeden z nich, IGN Entertainment, został kupiony przez Fox za 650 mln dolarów.

BarCamp 7.1 z udziałem CEO Technorati odbędzie się 14.09 o godz. 19.00. Transmisja na żywo będzie dostępna w telewizji internetowej Lookr.tv.

ap