Technologie » Internet

Startuje rsmp.info

Wraz z inauguracją sezonu rajdowego 2009, na rajdzie Elmot-Krause startuje również oficjalny serwis video Rajdowych Samochodowych Mistrzostw Polski www.rsmp.info, uruchamiając po okresie rozruchu swoją pełną funkcjonalność.

Po raz pierwszy w internecie, podczas każdej eliminacji, prawie na bieżąco będzie można śledzić przebieg rajdu. Po każdej strefie serwisowej przedstawimy wydarzenia poprzedzającej ją pętli - osobno dla poszczególnych zawodników - ujęcia z zewnątrz, on-board, wywiad.

Podczas trwania rajdu, materiały z parku serwisowego będziemy przesyłali tylko w LR, aby zapewnić szybki dostęp do bieżących informacji. Jednak na koniec dnia przygotujemy relację podsumowującą, które będzie można ściągać w HR i zapisać.

Warto zaglądnąć na naszą stronę już w czwartek późnym popołudniem. Zamieścimy bowiem m.in. zapowiedź rajdu.

Funkcjonował będzie również serwis informacyjny i fotograficzny.
W strefie serwisowej stał będzie namiot, gdzie na bieżąco będzie można zobaczyć pracę zespołu nad relacjami.

Również w okresie pomiędzy eliminacjami każdy rajdowy kibic znajdzie na rsmp.info coś ciekawego dla siebie. Po więcej informacji zapraszamy na naszą stronę.

Ogłaszamy również stały konkurs dla rajdowych kibiców. Każdy kto wykona ciekawe ujęcie jakiegoś wyjątkowego wydarzenia, takiego którego nie ma nikt inny, przynosząc je w dowolnym elektronicznym formacie do namiotu rsmp.info, otrzyma drobny upominek. Po rajdzie najciekawsze ujęcie uhonorujemy nagrodą. Na koniec sezonu wyłonimy autora „ujęcie sezonu 2009". Nagrody przygotował polski przedstawiciel JBL. Serwis rsmp.info sponsorują: Unimil, JBL, Harman Kardon, AKG, oraz dostawca satelitarnego internetu, firma X3M.

ap