Firma » Biznes

StaryTelefon.pl i SiePomaga.pl łączą swoje siły!

Teraz każdy, kto chce wesprzeć potrzebujących, może przekazać kwotę ze sprzedaży swojego starego telefonu poprzez platformę SiePomaga.pl

Jeśli zastanawiasz się, co zrobić z nieużywanym telefonem komórkowym, to mamy dla Ciebie pomysł! Przekaż go za pośrednictwem platformy SiePomaga.pl - Twój stary telefon może pomóc w realizacji szczytnego celu.

SiePomaga.pl to platforma, która pozwala na zbieranie funduszy na rzecz organizacji pozarządowych. Użytkownicy serwisu mogą wspierać cele charytatywne zgłaszane przez konkretne organizacje lub założyć własną zbiórkę (np. z okazji urodzin, ślubu, maratonu) i zachęcić znajomych do jej wsparcia. Dzięki współpracy z serwisem StaryTelefon.pl użytkownicy SiePomaga.pl mają możliwość sprzedania niepotrzebnych już telefonów komórkowych, a uzyskaną sumę mogą przekazać na wybrany cel.

Jak to działa?

Cały proces jest niezwykle prosty. Wystarczy wybrać konkretny cel, organizację, bądź utworzyć własną zbiórkę – wszystkie współpracujące z SiePomaga.pl organizacje pozarządowe są pogrupowane według podziału na kilka kluczowych kategorii, dzięki czemu z łatwością można znaleźć m.in. fundację wspierającą np. zwierzęta, badania naukowe bądź ochronę środowiska. Następnie należy kliknąć na link Przekaż Stary Telefon, który przenosi bezpośrednio do serwisu StaryTelefon.pl. Tam użytkownik może sprawdzić, jaką kwotę uzyska ze sprzedaży swojego telefonu. Ceny wszystkich modeli można z łatwością znaleźć na stronie serwisu, korzystając z praktycznej wyszukiwarki. Jeśli użytkownik zdecyduje się na sprzedaż telefonu, zostanie poproszony o wypełnienie krótkiego formularza. Następnie, zostanie przesłana do niego opłacona koperta zwrotna, w której należy przesłać telefon na adres serwisu StaryTelefon.pl (jeśli liczba telefonów przekroczy 5 sztuk, to po odbiór przesyłki zgłosi się kurier). W serwisie specjaliści wyceniają telefon – i jeśli dany model jest uszkodzony, to użytkownikowi proponowana jest proporcjonalnie niższa kwota. W ostatnim etapie użytkownik otrzymuje ostateczną propozycję ceny i jeśli ją zaakceptuje, na jego adres e-mail zostanie przesłana MOCkarta SiePomaga.pl, którą może zasilić wybrany cel.

Zapraszamy na Siepomaga.pl

Karolina