Firma » Praca

Staż za pracę dyplomową

Trzymiesięczny płatny staż jest nagrodą główną w konkursie na najlepszą pracę magisterską, ogłoszonym przez APS SA „Wygraj staż”. Formularze zgłoszeniowe można już składać.

W ten sposób spółka chce sprowokować studentów, by pisali prace, zbliżone do praktyki, a wiedzę w nich zawartą, można było choć w pewnym stopniu wykorzystać w przemyśle.

-Konkurs skierowany jest do młodych, ambitnych osób, które chcemy
zainteresować profilem działalności firmy – mówi Małgorzata Baczewska, specjalista ds. marketingu w APS SA. - Wygrana w konkursie  to nie tylko szansa na zdobycie cennych doświadczeń zawodowych, ale  także możliwość nauki samodzielności i samodyscypliny. Może też stać się przepustką do stałej pracy ponieważ osoba, która sprawdzi się na stażu może liczyć na etat w firmie.

Do konkursu o staż APS zaprasza absolwentów i studentów studiów magisterskich uczelni technicznych. Mogą być zgłaszane prace z następujących dziedzin: automatyka przemysłowa, techniki mikroprocesorowe, systemy nadzoru, wizualizacji, diagnostyki.

Firma będzie oceniała stopień samodzielności autora, powiązanie pracy z faktycznymi potrzebami przemysłu, możliwość zastosowania rozwiązań w praktyce oraz innowacyjność i oryginalność rozwiązań, ale też poziom techniczny i estetyczny wykonania pracy.
Prace mogą być zgłaszane przez autorów lub promotorów prac.
Formularz zgłoszeniowy do konkursu należy wysłać za pośrednictwem strony
www.aps.pl. Rozstrzygnięcie konkursu nastąpi po 30 sierpnia. Wyniki zostaną podane do publicznej wiadomości na stronie  firmy APS SA.

Masz-Media