Gospodarka » Żywność
Sushi - zdrowie prosto z Japonii...
Zobacz więcej zdjęć » |
Sushi przybyło do Polski niedawno a już zyskało ogromną rzeszę zwolenników specyficznego smaku oraz kultury jedzenia jakiej wymaga sushi. Sushi to ryż + surowa ryba + warzywo, jak widzisz samo zdrowie. Oczywiście trzeba uważać na takie dodatki jak majonez, wprowadzony specjalnie dla Amerykanów - ja odradzam.
Zamów artykuły sponsorowane na serwisie CentrumPR.pl w kilka minut, poprzez platformę Link Buildingu np.:
Jeżeli wybieramy się na tak zdrowe jedzenie, wybierzmy to co najlepsze i najzdrowsze.
Sushi jest niezwykle lekkim daniem, polecanym przy różnego rodzaju dietach. Przyjrzyjmy się bliżej składnikom sushi... ryby to źródło pełnowartościowego białka i nienasyconych kwasów tłuszczowych, algi morskie bogate są w witaminy C,E i B, błonnik, jod, cynk, żelazo, cynk, potas fosfor oraz aminokwasy, natomiast tofu - stosowany jako dodatek to bomba zawierająca pokłady białka i wapnia
Zastanawiasz się dlaczego tylko niektórzy odwiedzają restauracje sushi jeżeli jest takie zdrowe? Niestety typowy Pan Kowalski nie może pozwolić sobie na tak duży wydatek jaki osiągają rachunki w barach sushi. Danie to jest dla wybranych z pokaźnym portfelem, oczywiście można wybrać mniej okrojoną wersję ale sushi jest zarezerwowane na szczególne okazje.
Spotkanie biznesowe, romantyczna kolacja czy obiad rodzinny w restauracji sushi, lepiej nie można było wybrać. Nietypowy sposób jedzenia, specjały jakich nasze podniebienie nie miało szansy skosztować oraz wyjątkowy wystrój lokalu to tylko kilka powodów dla których restauracje sushi są tak popularne.
Nadesłał:
sushi
|
Komentarze (1)
nie każdemu zasmakuje, ale warto i tak spróbować;) Ja jadłam w Koku www.facebook.com/koku.sushi.czestochowa i wpadłam po uszy ;)