Gospodarka » Żywność

Suszona Śliwka, Morela i Żurawina marki KRESTO - prosty sposób na wyszukane dania

Suszona Śliwka, Morela i Żurawina marki KRESTO - prosty sposób na wyszukane dania
Zobacz więcej zdjęć »
Świeże, mrożone lub suszone – owoce w każdej postaci stanowią źródło cennych składników odżywczych. Z punktu widzenia kulinarnych możliwości, prym wiodą jednak owoce suszone.

Zamów artykuły sponsorowane na serwisie CentrumPR.pl w kilka minut, poprzez platformę Link Buildingu np.:

Nie może ich zabraknąć nie tylko w świątecznych przygotowaniach, ale także w zmaganiach osób lubiących w kuchni poeksperymentować. Jako dodatki do pachnących, tradycyjnych, domowych wypieków, jak i nowatorskich potraw sprawdzą się suszone bakalie Śliwka, Morela i Żurawina KRESTO – marki, która w lutym 2013 uhonorowana została Godłem Polish Exclusive 2013.
 
KRESTO – Jakość, którą widać
Marka KRESTO w przyszłym roku obchodzi jubileusz 20 lat istnienia na polskim rynku. KRESTO symbolizuje w naszym kraju doskonałą jakość a najlepszym tego dowodem jest wyróżnienie marki przez Centralne Biuro Certyfikacji Krajowej, w kategorii Ekskluzywna Polska Marka, godłem Polish Exlusive 2013. Laureatami nagrody są marki selektywne o ugruntowanej pozycji, silne wizerunkowo oraz identyfikowane z komfortem i luksusem. Wyróżnienie jest wyrazem nie tylko uznania środowiska branżowego, ale co bardzo istotne podpowiedzią dla klientów, którą markę warto wybrać.

Możliwości bez końca
Chodź w większości przypadków, suszone owoce trafiają na nasze stoły razem z pysznymi domowymi wypiekami, to warto potraktować je jako wyzwanie do przyrządzenia ciekawych dań.  Dodanie do potrawy suszonych owoców to prosty zabieg, który pozwoli cieszyć się zupełnie nowym smakiem i wyglądem przyrządzanego posiłku. Roladki z kurczaka z suszoną śliwką, curry z kurczaka z morelami, kaczka z żurawiną czy barszcz z morelami to jedynie propozycje. Dostępność różnych gramaturach umożliwia potraktowanie suszonych bakalii marki KRESTO, nie tylko jako produktów ułatwiających przygotowanie potraw, ale również jako zdrową alternatywę dla słodyczy. Stanowią bowiem pełną błonnika, witamin i mikroelementów przekąskę. 100, i 200 gramowe woreczki, które zmieścimy w kieszeni lub torebce sprawdzą się w pracy, szkole lub na wycieczce.  500 gramowe opakowania, z kolei przydadzą się w trakcie przygotowań do większych imprez.
 
Długa lista zalet
Suszone owoce stanowią skoncentrowaną dawkę składników odżywczych. Dodają energii, pozwalają uzupełnić niedobory witamin 
i mikroelementów. Oprócz węglowodanów, dostarczają do naszego organizmu błonnik, witaminy oraz sole mineralne. Ważną ich zaletą jest wysoka zawartość przeciwutleniaczy, które chronią przed szkodliwym działaniem wolnych rodników. Warto wiedzieć, że zawarty w suszonych owocach potas pozwala zwalczyć skurcze mięśni, spowodowane wysiłkiem fizycznym. Potas ma również udział w zwiększeniu naszej sprawności umysłowej. Duża zawartość błonnika sprawia, że owoców suszonych nie powinno zabraknąć w diecie dbających o linię. W suszonych śliwkach jest go 7 razy więcej niż w świeżych.  Suszone śliwki zawierają, co więcej dużo żelaza i fosforu, są bogate w witaminy A, C i E. Suszone morele, stanowią zaś cenne źródło beta – karotenu, który odpowiada za kondycję naskórka i wzmacnia włókna kolagenowe, zapobiegając starzeniu się skóry. Dodatkowo już cztery morele zaspokajają dzienne zapotrzebowanie na witaminę A, szczególnie cenną dla nastolatków, w okresie dojrzewania i występowania trądziku.  Suszona żurawina, to z kolei owoc bogaty w witaminy C, A, B1, B2. Zawiera błonnik, pektyny, węglowodany oraz wiele mikroelementów m.in.: magnez, wapń, fosfor, potas, jod, żelazo. Jednak jej największą zaletą jest działanie antybakteryjne. Żurawina skutecznie zapobiega infekcjom dróg moczowych, dróg oddechowych, a także wspomaga organizm w walce z grypą. 
Suszone bakalie w różnorodnych potrawach są niczym kropka nad i. Dodają niepowtarzalnego smaku i urozmaicają codzienne przepisy. Bakalie Kresto, marki uhoronowanej w lutym 2013 roku Godłem Polish Exclusive 2013, to także gwarancja jakości. Połączenie to z pewnością zaowocuje wspaniałymi osiągnięciami w kuchni.

Bakalie marki KRESTO:
Morele suszone marki KRESTO
Masa netto: 500 g
Cena brutto:10,99
Inne Dostępne gramatury: 100 g, 200 g

Śliwki suszone marki KRESTO
Masa netto: 200 g
Cena brutto: 3, 89 zł.
Inne Dostępne gramatury: 100 g, 500 g

Żurawina marki KRESTO
Masa netto: 500 g
Cena brutto: 17, 99 zł.
Inne Dostępne gramatury: 200 g

Firma VOG Polska Sp. z o.o.  powstała w 1994 roku, początkowo pod nazwą KRESTO- Polska. W 1999 pozyskała nowego właściciela VOG AG-austriackie przedsiębiorstwo z centralno-europejską kompetencją, własnymi spółkami w 7 krajach, doświadczeniem w produkcji win i oleju jadalnego, jak również w imporcie oraz w handlu produktami spożywczymi i przemysłowymi. Przedsiębiorstwo VOG Polska Sp. z o.o. spełnia również wymagania International Food Standard ( IFS) na poziomie wyższym. Certyfikowany system zarządzania bezpieczeństwem żywności HACCP gwarantuje bezpieczeństwo oraz wysoką jakość produktów. 
 
VOG Polska Sp. z o.o.
ul.Przemysłowa 8
96-100 Skierniewice
www.vog.pl



Redakcja CentrumPR informuje, że artykuły, fotografie i komentarze publikowane są przez użytkowników "Serwisów skupionych w Grupie Kafito". Publikowane materiały i wypowiedzi są ich własnością i ich prywatnymi opiniami. Redakcja CentrumPR nie ponosi odpowiedzialności za ich treść.

Nadesłał:

flypr

Komentarze (0)


Twój podpis:
System komentarzy dostarcza serwis eGadki.pl
Opublikuj własny artykuł
Opublikuj artykuł z linkami

Kalendarium

Przejdź do kalendarium »

dodaj wydarzenie »

Ostatnio dodane artykuły

dodaj artykuł »