Kobieta, zdrowie, uroda » Ciało

Świąteczne kompozycje od marki Czas na Herbatę

Marka Czas na Herbatę na nadchodzące Święta Bożego Narodzenia przygotowała wiele nastrojowych kompozycji, m.in.: „Świąteczne Łakocie” oraz „Pierwszą Gwiazdkę”.

Każda z nich w smakowity sposób umili chwile oczekiwania na nadejście świątecznej aury, a także stanie się wspaniałym prezentem mikołajkowym lub wigilijnym.

Święta pod znakiem herbaty

„Świąteczne Łakocie” to kompozycja stworzona na bazie klasycznej, czarnej herbaty Assam, wzbogacona anyżową nutą z dodatkiem kokosu, rodzynek, czerwonego pieprzu i egzotycznego sandałowca. Aby w pełni odkryć intensywność aromatów zaklętych w tej kompozycji należy parzyć ją pod przykryciem w wodzie o temp. 95 stopni Celsjusza przez ok. 3 minuty, a następnie oddzielić liście od naparu. Herbata nie tylko wspaniale smakuje, ale również rozgrzeje nas w chłodne, zimowe wieczory.

Zupełnie innych wrażeń dostarczy nam „Pierwsza Gwiazdka”, której podstawę stanowi zielona herbata Sencha połączona z bajecznie mleczną Milk Oolong. Aby podkreślić świąteczny charakter tej kompozycji susz wzbogacono chrupiącymi kawałkami kokosa, aromatycznymi płatkami róży oraz cukrowymi gwiazdkami, które nadają wyjątkowo słodkiego wyrazu. Apetyczny napar uzyskamy łącząc na ok. 3 minuty jedną łyżeczkę „Pierwszej Gwiazdki” z 200 ml wody  o temp. 80 stopni Celsjusza.

Obie kompozycje to wprost wymarzony prezent zarówno dla wielbicieli herbaty, jak i miłośników oryginalnych rozwiązań. Aby zaskoczyć najbliższych możemy przesłać im upominek w postaci koperty ze świątecznymi życzeniami, wypełnionej 30 gramami intensywnego herbacianego suszu. Ten pomysłowy drobiazg z powodzeniem zastąpi klasyczne pocztówki i bileciki prezentowe.

Świąteczne kompozycje oraz herbaciane pocztówki dostępne są w ofercie sklepów stacjonarnych Czas na Herbatę, a także online na www.czasnaherbate.net.

Kompozycja „Świąteczne Łakocie” marki Czas na Herbatę

Cena: 27,90 zł/100 g

Kompozycja „Pierwsza Gwiazdka” marki Czas na Herbatę

Cena: 27,90 zł/100 g

Herbaciana Kartka Świąteczna z herbatą

Cena: od ok. 9 zł/szt.

Progressive to firma, która istnieje na rynku od 1997 r. i jest właścicielem marki CZAS NA HERBATĘ. Od początku swojej działalności specjalizuje się w imporcie, produkcji oraz sprzedaży herbat wysokogatunkowych, a także akcesoriów do jej parzenia i przechowywania. W ofercie znajdują się herbaty czarne, zielone, białe, czerwone, kwitnące, autorskie oraz kompozycje owocowe. W ofercie znajdują się najwyższej jakości herbaty, a także kawy z wszystkich zakątków świata oraz zioła. Sprzedaż prowadzona jest za pośrednictwem sieci sklepów stacjonarnych w całej Polsce (26 sklepów firmowych i 73 sklepy franchisowe) oraz sklepu internetowego www.czasnaherbate.net.

Progressive Agata Szurlej

Sosnowiecka 5