Gospodarka » Żywność

Świąteczne zapasy z Tartymi bakaliami marki BackMit

Święta, święta i po świętach” - tak mawia stare przysłowie. Czas oczekiwania na wigilijną kolację mija nam jednak z reguły równie szybko, jak sam jej przebieg.

Firma VOG proponuje zatem, aby już teraz pomyśleć o niezbędnych na święta produktach, które ułatwią pracę w kuchni i pozwolą zaoszczędzić, drogocenny w tym okresie, czas. Tarte Orzechy marki BackMit to jeden z wyrobów, który zdecydowanie powinien znaleźć się na liście przed-świątecznych zakupów.

Twardy orzech do zgryzienia

Polska tradycja to nie tylko celebrowanie ważnych świąt religijnych, ale też symbole bardzo często z ów świętami utożsamiane. Nadchodząca Wigilia kojarzy się wobec tego zarówno z rodzinną atmosferą spokoju i relaksu, jak i zapachem bakaliowych przysmaków, wśród których nie lada popularnością cieszy się orzech. Orzech, powszechny symbol szczęścia, wróży pomyślność domowi, dzięki czemu, obok rytualnej jemioły, staje się istotnym towarzyszem Bożonarodzeniowej kolacji. Wyróżnia się on także specyficznym smakiem, będąc tym samym doskonałym dodatkiem do świątecznych ciast i ciasteczek. Tarte Orzechy włoskie i laskowe marki BackMit stanowią połączenie tradycyjnego smaku nasion orzecha z nowoczesną recepturą, ułatwiającą przygotowanie smakowitych, wigilijnych deserów. Ogromnym atutem produktów marki BackMit jest ich konsystencja, która umożliwia dodanie bakalii do ciasta, bez ich czasochłonnego przetwarzania. Łupanie i mielenie orzechów włoskich i laskowych przestanie być dla nas zatem zmartwieniem,
 a czas zaoszczędzony podczas przygotowania świątecznych smakołyków pozwoli spędzić ten drogocenny czas z najbliższymi.

Szlachetne zdrowie…

Orzechy, oprócz specyficznego smaku, wyróżniają się także bogactwem zawartych w nich antyoksydantów, błonnika i nienasyconych kwasów tłuszczowych. Do jego kluczowych właściwości zalicza się pobudzenie pracy mózgu, łagodzenie stanów depresyjnych, a także zmniejszenie ryzyka ataku serca i choroby wieńcowej. Nasiona te powinny zatem stanowić składnik codziennej zdrowej diety. Tarte Orzechy włoskie i laskowe marki BackMit to produkty w 100% zachowujące bogactwo
ów cennych nasion, bowiem nie zawierają one jakichkolwiek ulepszaczy czy środków konserwujących. Starannie wyselekcjonowane bakalie, sprawdzane przez państwowy urząd kontroli, są gwarancją najwyższej jakości surowców. Na szczególną uwagę zasługuje także natychmiastowe pakowanie produktu, gwarantujące długi okres przydatności do spożycia oraz specjalne opakowanie, chroniące zawartość przed niekorzystnym oddziaływaniem światła. Ujednolicona szata graficzna produktów marki BackMit umożliwi z kolei łatwe odnalezienie innych wyrobów firmy VOG, w tym przydatnych
 w okresie świątecznym Tartych Migdałów i Maku Mielonego.
Oczekiwanie na magiczną pierwszą gwiazdkę bardzo często przebiega w niepotrzebnym pośpiechu. Tarte Orzechy włoskie i laskowe marki BackMit, znacznie przyśpieszając pracę w kuchni, zapobiegną czasochłonnemu przygotowaniu wigilijnej kolacji, dzięki czemu celebrowanie świątecznego wieczoru będzie dla nas czystą przyjemnością.
Tarte Orzechy włoskie marki BackMit
Cena brutto: 9, 99 zł

Tarte Orzechy laskowe marki BackMit
Cena brutto: 9, 99 zł

Mak mielony marki BackMit
Masa netto: 200 g, 1 kg
Cena brutto 200 g: 3, 99 zł
Cena brutto 1kg: 15, 99 zł

Tarte Migdały marki BackMit
Cena brutto: 7, 99 zł
Producent: VOG Sp. z o.o.
-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
 Firma VOG Polska Sp. z o.o.  powstała w 1994 roku, początkowo pod nazwą KRESTO- Polska. W 1999 pozyskała nowego właściciela VOG AG-austriackie przedsiębiorstwo z centralno-europejską kompetencją, własnymi spółkami w 7 krajach, doświadczeniem w produkcji win i oleju jadalnego, jak również w imporcie oraz w handlu produktami spożywczymi i przemysłowymi. Certyfikowany system zarządzania bezpieczeństwem żywności HACCP gwarantuje bezpieczeństwo oraz wysoką jakość produktów.
VOG Polska Sp. z o.o.
ul.Przemysłowa 8