Gospodarka » Żywność

Świąteczny sernik z Twarogu Piątnica

Świąteczny sernik z Twarogu Piątnica
Zobacz więcej zdjęć »
Twaróg Sernikowy mielony OSM Piątnica to gwarancja udanych bożonarodzeniowych wypieków.

Sernik jest jednym z najpopularniejszych ciast kuchni polskiej, chętnie podawanym podczas Świąt Bożego Narodzenia. Przygotowanie go w tradycyjny sposób wymaga wiele czasu, ze względu na konieczność trzykrotnego mielenia twarogu. Aby ułatwić sobie zadanie, można przygotować go z już zmielonego Twarogu Sernikowego Piątnica. Dzięki lekkiej, dość luźnej konsystencji Twarogu, sernik po upieczeniu będzie wyjątkowo puszysty i delikatny   w smaku.

Zamów artykuły sponsorowane na serwisie CentrumPR.pl w kilka minut, poprzez platformę Link Buildingu np.:

 

Twaróg Sernikowy to wysokiej jakości, naturalna, gotowa masa serowa, zawierająca wyłącznie składniki mleka, bez konserwantów, barwników i aromatów. Wystarczy uzupełnić ją według upodobań o kilka oryginalnych dodatków i upiec sernik zgodnie z przepisem na opakowaniu lub według własnej receptury. Idealnie dobrane proporcje serka śmietankowego i twarogu w produkcie Piątnicy zapewniają odpowiednią zawartość tłuszczu mlecznego, dlatego zbędne jest dodawanie do masy masła czy margaryny.

 

OSM Piątnica poleca sprawdzony przepis na Świąteczny Sernik. Przepis można znaleźć na opakowaniu Twarogu Sernikowego mielonego w wiaderku   o pojemności 1kg.

 

Składniki:

1 kg Twarogu Sernikowego mielonego Piątnica

7 jaj

1 szklanka cukru pudru

1 łyżka kaszy manny

1 łyżka mąki ziemniaczanej

1 cukier waniliowy lub aromat rumowy

 

Sposób wykonania:

Żółtka oddzielamy od białek. Białka ubijamy z czubatą łyżką cukru pudru, odstawiamy. Żółtka ucieramy z pozostałym cukrem pudrem na puszystą masę i łączymy z Twarogiem Sernikowym Piątnica, dodajemy mąkę ziemniaczaną, kaszę mannę oraz cukier waniliowy (ewentualnie aromat). Pianę z białek delikatnie łączymy z masą serową. Całość wylewamy na blachę wyłożoną papierem pergaminowym. Sernik pieczemy 70 minut w temperaturze 180°C. Wierzch sernika powinien być mocno zarumieniony. Po upieczeniu sernik pozostawiamy przez parę minut w wyłączonym piekarniku przy uchylonych drzwiczkach.

 

Więcej przepisów można znaleźć na stronie http://piatnica.com.pl/p/pl/porady-kulinarne.html

 



Redakcja CentrumPR informuje, że artykuły, fotografie i komentarze publikowane są przez użytkowników "Serwisów skupionych w Grupie Kafito". Publikowane materiały i wypowiedzi są ich własnością i ich prywatnymi opiniami. Redakcja CentrumPR nie ponosi odpowiedzialności za ich treść.

Nadesłał:

JBcomm

Komentarze (0)


Twój podpis:
System komentarzy dostarcza serwis eGadki.pl
Opublikuj własny artykuł
Opublikuj artykuł z linkami

Kalendarium

Przejdź do kalendarium »

dodaj wydarzenie »

Ostatnio dodane artykuły

dodaj artykuł »