Firma » Finanse

Sylwia Ambroziak objęła stanowisko Country Managera w ID Finance Poland

Od 1 kwietnia 2017 r. funkcję Country Managera ID Finance Poland objęła Sylwia Ambroziak, wcześniej związana między innymi z Friendly Finance Group oraz Axcess Financial. Będzie odpowiedzialna za kontynuację rozwoju spółki, ze szczególnym uwzględnieniem marki pożyczek online MoneyMan.

Sylwia Ambroziak ukończyła studia z zakresu Finansów i bankowości SGH. Zanim dołączyła do ID Finance, pełniła funkcję Country Managera w  Friendly Finance Group (2013-2016) oraz Head of Credit Risk Department Axcess Financial (2012-2013). Wcześniej pracowała również na wyższych stanowiskach związanych z oceną ryzyka kredytowego w Deutsche Bank, Citibank oraz BNP Paribas Fortis w kraju i za granicą.

„Pani Sylwia będzie kontynuować dotychczasową pracę, mającą na celu wzrost rozwoju spółki w Polsce. Jestem przekonany, że będzie świetnym managerem i przyczyni się do osiągnięcia zakładanych celów” - mówi Boris Batine, CEO ID Finance.

Założona w 2012 roku firma ID Finance rozpoczęła działalność na polskim rynku w grudniu 2015 roku, jako kolejny kraj po Hiszpanii,  Gruzji, Kazachstanie i Rosji. Pod koniec 2016 roku firma weszła również na rynek Brazylii, planowana jest już również dalsza ekspansja. Aktualnie w całej grupie zatrudnionych jest 380 pracowników, a dynamika przychodów w 2016 osiągnęła 222%.

Grupa zdobyła wiele nagród i wyróżnień, m.in. Najlepsza Firma Alternatywnego Finansowania przyznana przez European Fintech Public Awards, Zwycięzca w rankingu Europe top 100 Red Herring w dziedzinie Finansów czy też nagroda dla Najlepszej Innowacji w Zarządzaniu od Times of Innovations.

ID Finance jest właścicielem czterech brandów. Obecny na polskim rynku MoneyMan pomaga rozwiązać chwilowe problemy finansowe, udzielając pożyczki online dla indywidualnych klientów. Ammopay to firma, która umożliwia wzięcie pożyczki w punktach handlowych. Obecna na rynku gruzińskim Solva oferuje pożyczki dla klientów indywidualnych oraz małych i średnich przedsiębiorstw.

ID Finance Poland