Motoryzacja » Transport

System rezerwacji miejsc parkingowych Parkos. Jak to działa?

Znasz popularne serwisy do rezerwacji noclegów? Trzeba przyznać, że zyskały one światową sławę, gdyż rozwiązują problemy podróżników. Możesz w kilka minut znaleźć wolny pokój w hotelu lub pensjonacie, który zapewni Ci atrakcyjną cenę i świetne warunki.

Trzeba przyznać, że tego typu narzędzie do rezerwacji miejsc parkingowych, byłoby równie przydatne, ponieważ zawsze jak spieszymy się na spotkanie, wszystkie obiekty są zajęte. My natomiast musimy jeździć po wielu parkingach, marnując cenny czas i pieniądze. Otóż okazuje się, że jest ono już dostępne! Jeśli chcesz dowiedzieć się więcej, sprawdź ofertę Parkos. Jest to serwis internetowy udostępniający możliwość rezerwacji miejsc parkingowych przy najpopularniejszych lotniskach na całym świecie.

Jak to działa?

W pierwszej kolejności wybierasz lotnisko (np. parking przy lotnisku Okęcie), obok którego chcesz zaparkować i datę przyjazdu oraz odebrania auta. Otrzymujesz listę dostawców, którzy w danym terminie posiadają wolne miejsca i zostali zweryfikowani zgodnie ze standardami firmy Parkos. Wybierasz więc satysfakcjonującą ofertę i rezerwujesz miejsce.

Strona internetowa jest tak czytelna i intuicyjna, że poprowadzi Cię krok po kroku do finalizacji. W wiadomości e-mail otrzymujesz potwierdzenie, w którym znajdziesz bezpośredni numer kontaktowy do pracowników obiektu w razie, gdyby Twoje plany uległy zmianie.

Czy to bezpieczne?

Tak. Realizacja odbywa się przez pośrednictwo Parkos, a każdy klient otrzymuje potwierdzenie transakcji. Dzięki temu wniesienie ewentualnej reklamacji jest o wiele prostsze. Płatność również odbywa się dzięki zaufanym usługodawcom, którzy gwarantują nie tylko komfort, błyskawiczną finalizację, ale także bezpieczeństwo. W razie obiekcji, u wielu dostawców istnieje możliwość płatności gotówką podczas odbioru miejsca parkingowego.

Wszystkie parkingi Parkos posiadają ogrodzenie. Dzięki temu osoby niepowołane nie mają dostępu do pojazdów klientów, którzy zdecydowali się na skorzystanie z usług danego dostawcy. Dysponują one również monitoringiem lub ochroną (lub jednym i drugim), więc w przypadku jakichkolwiek problemów lub sytuacji awaryjnych, na miejscu zawsze obecny jest pracownik lub obraz zdarzenia jest rejestrowany i może posłużyć jako bezsprzeczny dowód w sprawie.

Ile muszę zapłacić za parkingi przy lotnisku?

Wszystko zależy, w jakiej cenie dany parking Okęcie oferuje swoje usługi. Można jednak zauważyć dość ciekawą anomalię. Ceny tych samych parkingów często różnią się na stronie usługodawcy i Parkos, lecz u pośrednika są one zazwyczaj w tej samej cenie lub niższe.

Czy to oznacza, że rezerwując parkingi przy lotnisku na stronie Parkos, firma nie zarabia? Nic bardziej mylnego. Pośrednik nie ukrywa, że bazuje na prowizji, którą otrzymuje od dostawców. Informacje na ten temat można znaleźć w sekcji z najczęściej zadawanymi pytaniami. Proces działa na zasadzie: Wy oferujecie nam niższą cenę i możliwość zarobku, my dostarczamy do Was dużo większą ilość klientów. Można więc powiedzieć, że przysłowie “wilk syty i owca cała” sprawdza się w tym wypadku perfekcyjnie.

slawek