Gospodarka » Przemysł

Szczęściu trzeba pomóc

Wczesną jesienią rusza druga tura konkursu olejów LOTOS z formułą Thermal Control, a wczoraj przed siedzibą Grupy LOTOS zwycięzcy odebrali kluczyki do nowych samochodów Kia pro_cee`d, głównych nagród w I turze konkursu

Szczęście sprzyja tym, którzy dokonują świadomych wyborów - powiedział podczas uroczystości rozdania nagród Jacek Neska, prezes zarządu LOTOS Oil - Kupiliście Państwo produkt, który jest liderem na rynku olejów silnikowych w Polsce. Dziękujemy za lojalność i zaufanie.

Aby wziąć udział w promocji wystarczyło kupić 4-litrowe opakowanie jednego z objętych promocją olejów. Można to było zrobić na jednej z 225 własnych, bądź partnerskich stacji paliw LOTOS, w warsztacie samochodowym, w dowolnym sklepie lub hipermarkecie. Później pozostało już tylko wysłanie krótkiego sms z numerem paragonu i czekanie na losowanie nagród. Losowania nagród odbywały się raz w tygodniu. Warunkiem odbioru nagrody było okazanie paragonu lub innego dowodu zakupu oleju LOTOS z formułą Thermal Control.

I etap promocji olejów LOTOS trwał od 30 marca do 29 maja br. Uczestnicy mieli do wygrania między innymi 8 samochodów Kia pro_cee'd, 8 dwuosobowych wyjazdów na wyścig Formuły 1 w Budapeszcie oraz 64 zestawy nawigacji satelitarnej.

Więcej informacji o formule Thermal Control.

Najnowsza technologia ochrony silnika

W czerwcu do sprzedaży trafiła gama ultranowoczesnych syntetycznych olejów silnikowych LOTOS QUAZAR. Tym samym oferta spółki LOTOS Oil wzbogaciła się o zupełnie nową, odrębną linię olejów premium.

Oleje LOTOS Quazar z formułą Hi-Tec Protection poddane zostały 750 specjalistycznym testom. Oznacza to, że ich funkcje ochronne zostały sprawdzone we wszystkich warunkach działania silnika i gwarantują pełna gamę wymogów producentów OEM. Oleje LOTOS Quazar są bardziej efektywne i bezpieczne dla najnowszych technicznie silników.

Więcej informacji o linii olejów LOTOS Quazar.

LOTOS Oil wchodzi w skład grupy kapitałowej LOTOS. W ramach koncernu spółka zajmuje się produkcją i dystrybucją olejów smarnych, bazowych oraz przemysłowych, a także smarów. Od wielu lat firma jest niekwestionowanym liderem na rynku olejów silnikowych w Polsce. Posiada trzy wydziały olejowe w Czechowicach-Dziedzicach, Jaśle oraz Gdańsku. Produkty oferowane przez LOTOS Oil spełniają wymagania najsurowszych norm. Całość procesów produkcyjnych objęta jest Systemem Zarządzania Jakością, zgodnym z międzynarodową normą ISO 9001: 2000. LOTOS Oil jako pierwsza spółka grupy kapitałowej LOTOS otrzymała certyfikat systemu zarządzania jakością, zgodny z wymaganiami systemu AQAP 2110. LOTOS Oil jest członkiem Association Technique de L'Industrie Européene des Lubrifiants. Stowarzyszenie zrzesza najważniejszych producentów i sprzedawców olejów silnikowych w Europie oraz działa jako europejskie centrum zagadnień technicznych dotyczących produkcji olejów silnikowych i wymagań związanych z ochroną środowiska. Głównym zdaniem tej organizacji jest zapewnienie zgodności między rozwojem środków smarnych, a wymaganiami europejskich technologii silnikowych.

ap