Motoryzacja » Jednoślady

Sześcionogi pies dla Moto2 i Moto3

Włoski koncern ENI będzie w 2012 roku jedynym oficjalnym dostawcą paliwa i smarów dla nowej klasy wyścigów motocyklowych Moto3, która zastąpi obecną kategorię 125cc. ENI jest także liderem wśród dostawców paliw i smarów dla kategorii Moto2 do roku 2014.

- Dzięki temu obecność ENI w świecie wyścigów motorowych wzrośnie – mówi Rafał Szyszkowski z BP Techem SA, przedstawiciela włoskiego koncernu ENI w Polsce od 2003 roku. - Współpraca ENI ze sportem motorowym i samochodowym, a także F1, trwa z powodzeniem od kilkudziesięciu lat. Tak jak dotychczas będzie to efektywne partnerstwo zakładające testowanie najbardziej zaawansowanych produktów przed wprowadzeniem ich na rynek na całym świecie.  Dotychczas paliwa i smary tego koncernu, wykorzystywane nie tylko przez sportowców, ale także dostępne dla wszystkich zmotoryzowanych, sprzedawane były pod marką AGIP, której znakiem był sześcionogi pies. Obecnie jest on znakiem handlowym wszystkich wyrobów koncernu, sprzedawanych pod wspólną marką ENI, która zastąpiła dotychczasowe marki.  Dodatkowe informacje: Leszek Czajor, CN Public Relations, tel. 603 136 058, leszek.czajor@cnpr.pl

CN Public Relations