Dom » Wnętrza

Szlachetne drewno na solidnej podstawie – stół Bari firmy Rosanero

Stół to nie tylko centralny mebel w każdej jadalni. To przedmiot-symbol, przy którym gromadzi się cała rodzina, dlatego jego wybór nie może być przypadkowy. Stół Bari marki Rosanero, z dębowym blatem i metalowym stelażem, stanie się niebanalną ozdobą wnętrza.

We współczesnych domach jadalnia najczęściej nie jest zamkniętym pomieszczeniem, ale  przestrzenią otwartą na strefę dzienną, łączącą kuchnię z salonem. Urządzając to pomieszczenie powinniśmy więc kierować się nie tylko względami funkcjonalnymi, ale też estetycznymi, a jednocześnie zadbać, by wybrane rozwiązania harmonizowały z aranżacją całego wnętrza.

Stół Bari marki Rosanero to prosty, a jednocześnie bardzo wyrazisty mebel, który z powodzeniem odnajdzie się w nowoczesnej jadalni. Dzięki naturalnemu materiałowi i minimalistycznej formie jest nie tylko modny, ale i ponadczasowy. Gruby blat został wykonany ze szlachetnego gatunku drewna – dębu. Tradycyjne cztery nogi zastąpiono stabilną metalową podstawą. Takie połączenie nadaje meblowi nieco industrialny charakter. Będzie on więc doskonale prezentował się w przestronnym lofcie, zestawiony z oryginalnymi krzesłami i dużą lampą z odsłoniętą żarówką. Z powodzeniem może być również wykorzystany w aranżacji pomieszczenia utrzymanego w stylu skandynawskim. Lite drewno będzie bowiem pięknie komponowało się z jasnymi wnętrzami, stonowaną kolorystyką, oszczędnymi dodatkami i miękkimi, naturalnymi tkaninami.

Jedyny w swoim rodzaju

Drewno ma jeszcze tę zaletę, że czyni przedmioty wyjątkowymi. Każdy egzemplarz staje się unikatowy, dzięki niepowtarzalnemu układowi słojów i przebarwień. Decydując się na zakup stołu Bari możemy postawić na naturalne wykończenie, z wyeksponowaną strukturą drewna. Producent oferuje nam też inne wybarwienie powierzchni według wzornika bejc Sopur – od jasnego popielu, poprzez różne odcienie brązu, aż do głębokiej czerni. Wybrać można także kolor nóg, które malowane są proszkowo. Mebel dostępny jest w trzech wymiarach: 900 x 1600 mm, 900 x 1800 mm lub 900 x 2000 mm, co pozwala dostosować go do potrzeb użytkowników oraz wielkości pomieszczenia. Jego wysokość to 760 mm.

Stół Bari produkowany jest w Polsce pod indywidualne zamówienie klienta. Możliwość samodzielnego decydowania o wyglądzie poszczególnych elementów sprawia, że bez trudu dopasujemy go do konkretnej koncepcji wykończenia jadalni.

Więcej informacji na temat produktów firmy Rosanero można znaleźć na stronach www.rosanero.pl oraz www.andersmeble.pl.

Rosanero, główna marka firmy Anders Meble, to polski producent nowoczesnych mebli i akcesoriów do wnętrz. Celem jej powołania było zamiłowanie do tworzenia pięknych i nowoczesnych mebli, które łącząc w sobie trwałość i niezawodność sprawdzą się w każdym pomieszczeniu, do którego są przeznaczone. Niezależnie od tego, czy znajdą się one w prywatnym mieszkaniu, apartamencie czy w przestrzeniach użyteczności publicznej, mają przyciągać uwagę swoim niepowtarzalnym designem, a także być wygodne, komfortowe i służyć przez wiele lat. Priorytetem dla firmy Rosanero jest nie tylko piękny wygląd, ale również jakość i estetyka. Producent zawsze bardzo starannie selekcjonuje materiały, z których powstają jego meble. Najdroższe włoskie lakiery, doceniane od dawna naturalne lite drewno oraz najlepsze włoskie i polskie tkaniny, które charakteryzują się różnorodnością struktur, bogactwem kolorów i odcieni – to znaki rozpoznawcze produktów marki.

W ofercie Rosanero znajdują się m.in.: komody, meblościanki, stoliki, ławy, meble łazienkowe, łóżka, sofy, fotele oraz artykuły dekoracyjne. Wszystkie meble powstają na zamówienie i są wytwarzane w Polsce, we własnym zakładzie produkcyjnym firmy. Produkty Rosanero można zakupić na stronie internetowej www.rosanero.pl.

Anders Meble

ul. Grunwaldzka 3