Technologie » AGD - RTV

Szukajcie, a znajdziecie

Strona internetowa Amiki wciąż się rozwija i staje miejscem coraz bardziej atrakcyjnym, skłaniających do częstych odwiedzin – zupełnie jak kultowa restauracja czy pub.

Przyciąga nie tylko fanów – użytkowników sprzętu tej marki, którzy znajdą tam właściwą pomoc – ale także osoby poszukujące swego wymarzonego AGD, na którym zawsze będzie można polegać i które stanie się ozdobą domu.

Sekcja Produkty, od której się wszystko zaczyna, jest oczywiście wizytówką Amiki, bo to przecież najważniejsze miejsce, gdzie prezentowane są wszystkie modele sprzętu dostępne w sprzedaży, ze szczególnym naciskiem położonym na nowości.

Poradniki w sekcji produktowej zawierają krótkie filmy umieszczane również na YouTube, które w prosty i atrakcyjny sposób prezentują i wyjaśniają funkcje poszczególnych urządzeń. Szczególny nacisk został położony na sprzęt grzejny, czyli tę sferę, w jakiej Amica osiągnęła najwyższe kompetencje. Tak więc osoby, które trafią w odpowiednie miejsce, znajdą tam filmowe poradniki dotyczące użytkowania piekarników – np. programy gotowe, programy parowe czy funkcja ECO. W ten sam sposób wyjaśnione są również kwestie związane z utrzymaniem czystości piekarnika – funkcja Aqualytic czy też czyszczenie szyby w drzwiach piekarnika.

Wyjaśnione zostały także tajemnice związane z najbardziej zaawansowanymi technologiami grzewczymi zastosowanymi w płytach ceramicznych, a zwłaszcza indukcyjnych. Dzięki filmom instruktażowym sprzęt ten nie wydaje się już tak tajemniczy, a okazuje wręcz obiektem marzeń, rozbudzonych niesłychaną łatwością obsługi i zadziwiającą funkcjonalnością. Gwoli przykładu wystarczy wspomnieć o kilku podstawowych funkcjach przedstawionych w poradnikach: funkcji podtrzymywania ciepła w płycie indukcyjnej, Stop’n Go, Booster czy automatycznego zagotowania. Kwestiom funkcjonalnym towarzyszą poradniki związane z obsługą tego sprzętu, a więc – dla przykładu – ogólna zasada działania płyt indukcyjnych, zasada działania wskaźnika ciepła resztkowego, detektora obecności garnka, a także blokady płyty grzejnej.

Wspomnianej kolekcji sprzętu grzejnego, złożonej z piekarników i płyt ceramicznych oraz indukcyjnych, towarzyszą filmy poświęcone okapom, dopełniające tematy związane z komfortem użytkowania. Dotyczą samej obsługi okapu, a także czyszczenia i wymiany filtrów w okapie.

Wszystkie filmowe poradniki w sekcji produktowej Amiki, wyjaśniające funkcje urządzeń, mogą być pomocą w podejmowaniu decyzji o wyborze odpowiedniego sprzętu AGD. Chodzi przecież o to, aby dobrać takie urządzenie, które będzie idealnie pasowało do odpowiednich potrzeb użytkownika, nie zaś na odwrót. Kto szuka – znajduje.

Amica
WIĘCEJ INFORMACJI Z FIRMY AMICA WRONKI S.A. (PRESS BOX)

newss.pl