Zdrowie » Ciało

Szybkie i pyszne przekąski na Halloween z Appetitą!

Szybkie i pyszne przekąski na Halloween z Appetitą!
Zobacz więcej zdjęć »
Popularne w USA Halloween, coraz częściej i chętniej obchodzone jest w naszym kraju. Traktowane z przymrużeniem oka jest doskonałą okazją do spotkań. Oczywiście takie przyjęcia nie mogą się obejść bez pysznych przekąsek, którym smaku i aromatu dodadzą przyprawy Appetita.

Halloween tuż… tuż, dlatego już dziś warto pomyśleć o potrawach, które podbiją kubki smakowe gości, a także wizualnie wpiszą się w klimat tego zwyczaju. Przygotowując przekąski na 31 października można wykazać się nie lada kreatywnością. Skrzydełka kurczaka w cieście przypominającym krew, czy upiorne lecz niezwykle smaczne „Paluchy czarownicy”, będą strzałem w dziesiątkę! W stworzeniu tych pyszności pomogą aromatyczne zioła i przyprawy marki Appetita.

Zamów artykuły sponsorowane na serwisie CentrumPR.pl w kilka minut, poprzez platformę Link Buildingu np.:

 

Skrzydełka kurczaka w cieście z sosem miętowo-cytrynowym

 

Składniki:

  • 1 kg skrzydełek kurczaka
  • 15 dag mąki
  • 200 ml mleka
  • 100 ml jogurtu naturalnego
  • 1 jajko
  • sok z ½ cytryny
  • kilka gałązek świeżej mięty
  • sól
  • Pieprz czarny mielony Appetita
  • Papryka słodka Appetita
  • kmin rzymski
  • Kolendra Appetita
  • olej do smażenia

 

Przygotowanie:

  1. Umyte i osuszone skrzydełka gotuj w osolonej wodzie przez 10 minut.
  2. Zmiksuj mąkę z ­mlekiem i­ jajkiem, przypraw ciasto do smaku i ­wymieszaj.
  3. Ugotowane mięso osusz, zamocz w przygotowanym cieście i smaż w mocno rozgrzanym oleju aż do zrumienienia. Aby odsączyć nadmiar tłuszczu, rozłóż skrzydełka na papierowym ręczniku.
  4. Umyte listki mięty zmiksuj z jogurtem i sokiem z cytryny. Przypraw solą i pieprzem. Gotowy sos podawaj razem ze skrzydełkami.

 

 

Paluchy czarownicy

 

Składniki:

  • Opakowanie ciasta kruchego
  • Cynamon Appetita
  • 1 białko jajka
  • Migdały słodkie, np. Siesta

 

Przygotowanie:

  1. Z gotowego ciasta kruchego wytnij podłużne paski o szerokości ok. 2 cm. Uformuj z nich „palce” i posyp szczyptą cynamonu.
  2. Z jednej strony pasków ułóż migdały – będą pełniły rolę paznokci.
  3. Całość wysmaruj roztrzepanym białkiem jaj i piecz w temperaturze 180oC przez ok. 15 minut.

 

Smacznego!

 

 

 

Imbir mielony Appetita, 20 g, cena ok. 1,40 zł

Cynamon mielony Appetita, 15 g, cena ok. 1,40 zł

Pieprz czarny mielony Appetita, 20 g, cena ok. 1,40 zł

Papryka słodka Appetita, 20 g, cena ok. 1,40 zł

Kolendra Appetita, 15 g, cena ok. 1,40 zł

Migdały słodkie Siesta, 100 g, cena ok. 6,50 zł



Redakcja CentrumPR informuje, że artykuły, fotografie i komentarze publikowane są przez użytkowników "Serwisów skupionych w Grupie Kafito". Publikowane materiały i wypowiedzi są ich własnością i ich prywatnymi opiniami. Redakcja CentrumPR nie ponosi odpowiedzialności za ich treść.

Nadesłał:

KMC

Komentarze (0)


Twój podpis:
System komentarzy dostarcza serwis eGadki.pl
Opublikuj własny artykuł
Opublikuj artykuł z linkami

Kalendarium

Przejdź do kalendarium »

dodaj wydarzenie »

Ostatnio dodane artykuły

dodaj artykuł »