Gospodarka » Żywność
Szybko i zdrowo – warzywa heat&eat d’aucy
Zobacz więcej zdjęć » |
W natłoku obowiązków i zajęć często nie starcza nam czasu na przyrządzanie zdrowych i bogatych w warzywa potraw. Tymczasem nie od dziś wiadomo, że jarzyny są cennym źródłem witamin i powinny gościć w naszym menu przez cały rok. Doskonałą propozycją dla zapracowanych jest Bukiet warzyw gotowanych z serii heat&eat d'aucy.
Zamów artykuły sponsorowane na serwisie CentrumPR.pl w kilka minut, poprzez platformę Link Buildingu np.:
Mieszanka różyczek brokułów i kalafiora oraz słodkiej marchwi idealnie sprawdzi się jako atrakcyjny i smaczny dodatek do ryb, mięs oraz składnik wielu sałatek. Może także stanowić pyszny, samodzielny posiłek.
Ponieważ warzywa z linii d'aucy heat&eat nie wymagają już gotowania, znacznie skracają czas przyrządzania posiłków. Pozwalają także uniknąć nieprzyjemnych zapachów towarzyszących chociażby przygotowywaniu kalafiora czy brokułów. Przed podaniem Bukiet warzyw gotowanych heat&eat d'aucy wystarczy podgrzać, wrzucając na gotującą wodę lub wkładając do kuchenki mikrofalowej. Dzięki temu będą one słodkie i aromatyczne. Warzywa heat&eat d'aucy doskonale smakują również po rozmrożeniu w lodówce. Na zimno stanowią pyszny i zdrowy dodatek np. do sałatek.
Niewątpliwą zaletą Bukietu warzyw gotowanych d'aucy heat&eat są również wysokie walory odżywcze. Wszystkie warzywa heat&eat zamknięte w torebkach d'aucy zostały starannie wyselekcjonowane, a następnie ugotowane w specjalnym procesie minimalizującym utratę witamin i składników mineralnych. Dzięki temu brokuły, kalafior i marchew zachowały swoje cenne składniki, takie jak beta-karoten, błonnik, sole mineralne, a także niezbędne do prawidłowego rozwoju organizmu witaminy z grupy A, B i C oraz PP.
Bukiet warzyw gotowanych d'aucy heat&eat dostępny jest w unikalnym, amarantowym opakowaniu z perforacją, która zapewnia wygodne i szybkie otwarcie torebki. Dodatkowo na opakowaniu umieszczone zostały piktogramy oraz przepisy kulinarne informujące o możliwych sposobach przygotowania warzyw. Produkt sprzedawany jest w sklepach na terenie całego kraju w cenie ok. 3,80 zł/szt.
d'aucy radzi na zdrowie, aby jeść warzywa i owoce co najmniej 5 razy dziennie!
Średnia wartość odżywcza 100 g produktu Bukiet warzyw gotowanych heat&eat d'aucy:
Wartość kaloryczna - 23 kcal i 95 kJ
Białko - 1,9 g
Węglowodany - 3,1 g
Tłuszcz - 0,3 g
Komentarze (0)