Rozrywka i wypoczynek » Turystyka

Szybsze wyszukiwanie hoteli z Google Chrome

Internetowa aplikacja portalu hotelowego HRS do wyszukiwarki Google Chrome HRS - wiodący portal rezerwacji hotelowych w Europie jest jedynym z pierwszych dziesięciu partnerów Google w Niemczech, którzy opracowali własne aplikacje sieciowe dla wyszukiwarki Google Chrome.

Jedno kliknięcie umożliwi użytkownikom Chrome dostęp do 250.000 hoteli każdej kategorii w 180 państwach. Instalacja aplikacji HRS ze strony Chrome Web Store: https://chrome.google.com/webstore jest szybka i prosta jak kliknięcie myszką.

Darmowa aplikacja HRS ze strony Chrome zawiera lokalną wyszukiwarkę hoteli z mapami oraz sprawdzony panel wyszukiwania HRS do filtrowania typów hoteli w zależności od osobistych preferencji użytkownika. Ponad 2,5 mln opinii gości, szczegółowe opisy hoteli i informacje w postaci zdjęć i filmów pomaga użytkownikom wybrać i zarezerwować odpowiedni hotel. Dzięki integracji z Google Street View oraz panoramicznym obrazom o kącie 360 stopni można także uzyskać natychmiastowy obraz okolicy hotelu.

Za pośrednictwem aplikacji Chrome użytkownicy mogą również uzyskać dostęp do spersonalizowanej opcji "Mój HRS". W tej części klienci mogą podejrzeć zestawienie swoich wcześniejszych rezerwacji i ulubionych hoteli. Aplikacja HRS pozwala jednocześnie zarejestrowanym osobom podróżującym służbowo na dostęp do zniżek dla korporacyjnych klientów na poziomie nawet o 30% niższych od aktualnej ceny dnia.

"Po Street View, jesteśmy zachwyceni faktem, że zostaliśmy jednym z pierwszych partnerów Google Chrome w Niemczech. Dzięki tej aplikacji, która została opracowana specjalnie dla Chrome, po raz kolejny pokazaliśmy siłę naszej innowacyjności, będąc coraz bardziej przyjaznym użytkownikowi. Wystarczy jedno kliknięcie, by aplikacja HRS otworzyła drzwi użytkownikowi do ponad ćwierć miliona hoteli", powiedział Tobias Ragge, Prezes HRS, opisując nowe przedsięwzięcie z Google.

Aplikacja HRS dla Chrome jest dostępna w języku angielskim oraz niemieckim w  Web Store.

HRS – portal hotelarski

HRS jest operatorem ogólnoświatowego systemu rezerwacji hotelowych dla osób prywatnych i osób podróżujących służbowo, opartego na bazie danych obejmującej ponad 250 000 hoteli wszystkich kategorii w 180 krajach - średnio portal przyciąga 5,5 mln użytkowników miesięcznie. Dzięki ofercie obejmującej dziesiątki tysięcy hoteli oraz setki sieci hotelowych, system HRS umożliwia największy wybór hoteli na świecie Bezpłatny system rezerwacyjny umożliwia dokonanie rezerwacji przez Internet po niskiej cenie, z gwarancją najlepszej ceny. HRS Exclusive Prices gwarantuje także ceny co najmniej 10 procent niższe niż w konkurencyjnych systemach. Wybór hotelu ułatwiają szczegółowe opisy hoteli i ok. 2,5 mln ocen hoteli zamieszczanych przez gości hotelowych. Ponad 25.000 firm dokonuje regularnych rezerwacji miejsc hotelowych na potrzeby podróży służbowych, konferencji i wyjazdów grupowych za pośrednictwem HRS i korzysta ze specjalnych stawek korporacyjnych HRS, umożliwiających obniżki cen nawet do 30 procent. HRS jest także liderem innowacyjnych rozwiązań i ustanawia wysoka poprzeczkę dla branży w dziedzinie komunikacji za pośrednictwem przenośnych urządzeń. Poprzez opracowanie nowych mobilnych aplikacji na wszystkie standardowe smartfony i tablety HRS korzysta ze wszystkich nowoczesnych kanałów komunikacji, aby jeszcze bardziej ułatwić klientom znalezienie odpowiedniego hotelu, nawet w czasie podróży. Założony w 1972 roku, HRS ma siedzibę w Kolonii i posiada oddziały w Szanghaju, Londynie, Paryżu, Warszawie, Rzymie, Stambule i w Moskwie. Jest też wyłącznym właścicielem portalu poświęconego Alpom, z siedzibą w Innsbruck: www.tiscover.com.

Więcej informacji na stronie  www.HRS.com

HRS na Facebooku: www.facebook.com/HRS

Kontakt dla mediów: