Gospodarka » Przemysł

Szyby PRESS GLASS z certyfikatem IGCC/IGMA

Firma PRESS GLASS otrzymała certyfikat amerykańskich organizacji IGCC/IGMA, potwierdzający jakość i wytrzymałość szyb. Producent liczy, że wzmocni to pozycję jego europejskich partnerów biznesowych, eksportujących lub dopiero zamierzających eksportować swoje produkty do Stanów Zjednoczonych.

Wydany certyfikat potwierdza, że szyby produkowane przez PRESS GLASS spełniają normy IGCC/IGMA, w tym również ASTM E2190.

W efekcie wzmocnieniu ulec powinna pozycja oraz konkurencyjność naszych partnerów biznesowych, którzy są zainteresowani rynkiem amerykańskim” – przewiduje PRESS GLASS.

Insulating Glass Certification Council (IGCC) to niezależna organizacja non-profit, działająca od 1977 r. Zajmuje się m.in. wydawaniem certyfikatów dla produktów wykonanych ze szkła izolacyjnego. Organizacja ściśle współpracuje ze stowarzyszeniem Insulating Glass Manufacturers Alliance (IGMA). W ramach prowadzonego wspólnie programu nadają tzw. Insulating Glass Standard (ASTM E2190).

Przyznany firmie PRESS GLASS certyfikat IGCC/IGMA (format PDF):

tab2