Dom » Wnętrza

Tajemniczy ogród

Motywy roślinne, a w szczególności kwiatowe, to prosty pomysł na ożywienie każdego wnętrza. Subtelne porcelanowe naczynia z najnowszej oferty marki Villa Italia z całą pewnością będą ozdobą każdego stołu.

Dekoracje roślinne sprawdzają się nie tylko w salonie, ale także w jadalni. Delikatne kwiatowe zdobienia cieszą oko i wprowadzają pogodny, przyjemny nastrój przy stole.
W najnowszej ofercie marki Villa Italia znalazły się zestawy do kawy i herbaty ozdobione, kwiatowym motywem, który przywodzi na myśl obcowanie z naturą.

Ogród Alicji to komplet składający się z filiżanek ze spodkiem oraz kubeczków udekorowanych wdzięcznym kwiatowym zdobieniem. Elegancki charakter kolekcji został podkreślony niebanalnym zdobieniem w postaci  ręcznie nakładanej złotej obwódki. Naczynia zostały wykonane z najwyższej jakości porcelany typu bone china.

Lawenda to serwis wykonany z wysokiej jakości ceramiki, składający się z filiżanek ze spodkiem, dzbanka, mlecznika i cukiernicy. Urokliwe kwiatowe zdobienie idealnie współgra z elegancką złotą linią okalającą brzegi naczyń oraz zachwyca subtelną wrzosową barwą.

Obie kolekcje będą się gustownie prezentować na jednobarwnych obrusach, najlepiej w jasnym odcieniach fioletu lub zieleni. Całość aranżacji dopełnią świeże kwiaty, eleganckie serwetki lub zapalone świeczki. Nowe kolekcje marki Villa Italia to  doskonała inspiracja do ciekawej aranżacji jadalni, która dzięki florystycznym motywom stanie się namiastką ogrodu.

Dossier:

Ogród Alicji – komplet filiżanek ze spodkiem oraz kubeczków ozdobionych subtelnym kwiatowym motywem wykonanych z najwyższej jakości porcelany typu bone china.

Komplet 2 szt. filiżanka/spodek + świecznik krem    210,00
Komplet 2 szt. filiżanka/spodek + świecznik fiolet    210,00
Komplet 2 szt. kubków krem    95,00
Komplet 2 szt. kubków fiolet    95,00

Lawenda – to kolekcja wykonana z ceramiki, składająca się z zestawu do herbaty dla 6 osób i filiżanki do herbaty ze spodkiem.

Zestaw do herbaty dla 6 osób     876,00
Filiżanka/spodek do herbaty     59,00

Villa Italia to marka najlepszej klasy porcelany stołowej, ceramiki użytkowej, kieliszków, sztućców oraz dodatków stołowych Villa Italia oferuje bogaty asortyment produktów  wykonanych z najwyższej jakości materiałów.
Kolekcję porcelany Villa Italia tworzą przede wszystkim pełne elegancji serwisy obiadowe i herbaciane o niezwykłej białości i wyjątkowo gładkim szkliwie, zdobione złotem i platyną. Kolekcje Villa Italia powstają w studiu projektowym w Mediolanie i są zastrzeżone na rynku polskim. Ceramikę Villa Italia wyróżnia spośród innych piękny kremowy i mleczny kolor, a także delikatność i niezwykła precyzja wykonania. Jakość wyrobów Villa Italia podnoszą dodatkowo elementy wykonane i malowane ręcznie. Villa Italia łączy w sobie walory estetyczne i funkcjonalne. Produkty marki Villa Italia wyróżnia oryginalne wzornictwo i różnorodność stylu.
Wyłącznym importem produktów marki Villa Italia w Polsce jest firma Ergo International.

Salony firmowe Villa Italia:

• Centrum Janki, Galeria Real, ul. Mszczonowska 3, Janki,
  • Pasaż Handlowy "RONDO", ul. Zamenhofa 133, Poznań,
  • C.H. ARKADIA, ul. Jana Pawła II 82, Warszawa,
  • C.H. REDUTA, al. Jerozolimskie 148, Warszawa
  • C.H. GALERIA ŁÓDZKA, Al. Piłsudzkiego 15/23, Łódź
  • C.H. MANUFAKTURA, ul. Jana Karskiego 5, Łódź,
  • C.H. MAGNOLIA-PARK, ul. Legnicka 58, Wrocław,
  • D.H. RENOMA, ul. Świdnicka 40, Wrocław
  • C.H. ZAKOPIANKA, ul. Zakopiańska 62, Kraków,
  • C.H. POGORIA, ul. Jana III Sobieskiego 6, 41-300 Dąbrowa Górnicza.

Kontakt dla mediów:
Anna Zając, Anna Haliżak,