Gospodarka » Przemysł

Targi ITM Polska z udziałem GK RAFAMET

Trzy spółki należące do Grupy Kapitałowej RAFAMET zaprezentują swoje możliwości podczas targów ITM Polska. Wspólna ekspozycja będzie zlokalizowana w pawilonie 4, na stoisku nr 19. Wydarzenie odbędzie się w Poznaniu w dniach 5-8 czerwca br.

Targi ITM Polska to przemysł, biznes i nauka, to fabryka przyszłości na światowym poziomie - tymi słowami wydarzenie opisują jego organizatorzy. Jak informują, w ubiegłorocznej edycji wydarzenia uczestniczyło blisko 1000 firm i wystawców z 27 państw oraz niemal 18 tysięcy zwiedzających.

To istotne wydarzenie dla szeroko pojętego sektora przemysłu ciężkiego, dlatego też nie zabraknie w nim podmiotów Grupy Kapitałowej RAFAMET. Uczestnicy targów będą mogli poznać bliżej  możliwości firm PORĘBA 1798 Spółka z o.o., RAFAMET S.A. oraz Odlewnia RAFAMET sp. z o.o.  Wspólna ekspozycja trzech spółek stanie w strefie dedykowanej obrabiarkom i narzędziom: w pawilonie 4, na stoisku 19.

Marka PORĘBA oferuje sterowane numerycznie super ciężkie, ciężkie i średnie tokarki kłowe oraz płytowe, jak również wielkogabarytowe wiertarki i tokarko-wiertarki do głębokich otworów.
Goście poznańskich targów uzyskają także informacje na temat asortymentu firmy RAFAMET: wielkogabarytowych obrabiarek karuzelowych czy ciężkich frezarek bramowych oraz oferty Odlewni RAFAMET - producenta m.in. odlewów z żeliwa szarego oraz sferoidalnego i stopowego dla przemysłów maszynowego oraz automotiv, wytwarzanego również w oparciu o technologię lost foam.
Branżowe spotkanie odbędzie się na terenie Międzynarodowych Targów Poznańskich w dniach 5-8 czerwca. Poza salonem tematycznym „Mach-Tool”, organizatorzy poznańskiego wydarzenia przygotowali także 6 innych stref tematycznych, a targom ITM Polska towarzyszyć będą również Targi Kooperacji Przemysłowej Subcontracting i Subcontracting ITM Meetings.

RAFAMET S.A.
Fabryka Obrabiarek RAFAMET S.A. z Kuźni Raciborskiej jest jednym z kilku na świecie producentów obrabiarek specjalnych do obróbki zestawów kołowych pojazdów szynowych (kolej, metro, tramwaje). Wykonuje również, na jednostkowe zamówienia, wielkogabarytowe obrabiarki specjalistyczne dla odbiorców w sektorach: energetycznym, maszynowym, stoczniowym, hutniczym oraz zbrojeniowym. Udział eksportu w sprzedaży to około 70-80 proc. Kapitał zakładowy wynosi 43.187.010,00 zł.

Kontakt:
www.rafamet.com.pl