Firma » Reklama

TBWA\PR koordynuje launch Lambi Limited Collection na czterech rynkach

Agencja TBWA\PR zajmie się koordynacją wprowadzenia na rynek nowej linii produktów higienicznych Lambi Limited Collection na rynkach polskim, czeskim, słowackim i węgierskim.

Jeden z wiodących producentów papierów higienicznych, firma Metsä Tissue powierzyła agencji TBWA\PR koordynację kampanii PR wprowadzającej na rynki polski, czeski, słowacki i węgierski nową limitowaną kolekcję produktów marki Lambi.

Lambi Limited Collection to seria ręczników papierowych, papierów toaletowych
oraz chusteczek kosmetycznych zaprojektowana przez szwedzką projektantkę Cecilię Carlstedt. Elementem wyróżniającym Lambi Limited Collection są czarne opakowania oraz motywy kwiatowe, widoczne zarówno na opakowaniach, jak i powierzchni produktów. Dzięki współpracy z artystką, nowa kolekcja Lambi wnosi do codzienności małą porcję design'u i trendów na światowym poziomie.

TBWA\PR koordynować będzie działania public relations obejmujące głównie relacje
z mediami kobiecymi, life style i wnętrzarskimi. Ponadto, agencja zajmie się wsparciem wydarzeń specjalnych oraz działań reklamowych. Agencje lokalne, wybrane przez Metsä Tissue, to oddziały TBWA\PR w Czechach i Słowacji oraz Noguchi Porter Novelli na Węgrzech.

Metsä Tissue i TBWA\PR współpracują na polskim rynku od pięciu lat. Agencja prowadzi dla Klienta działania z zakresu PR-u produktowego, korporacyjnego oraz wspiera działania CSR.

TBWA\PR prowadzi działania PR m.in. dla takich firm i marek, jak Metsä Tissue S.A., MSHP (marki Media Markt, Saturn), Gerium Polska Development, EMPARK, Helical Poland, Paul Hartmann Polska, Panattoni Europe, Warsaw Destination Alliance, Häagen - Dazs, Wawel SA., Riso Gallo. Zakres prac Agencji obejmuje kompleksową obsługę projektów mających na celu kształtowanie wizerunku i pozycji marki, relacje z mediami, zarządzanie sytuacją kryzysową, szkolenia medialne oraz organizację wydarzeń specjalnych.

ap