Technologie » Komputery

TeliaSonera Norway wraz z Huawei zaprezentowały pierwszą na świecie sieć 4.5G

W Oslo TeliaSonera Norway i Huawei zademonstrowały najszybszą na świecie sieć mobilną LTE Advanced Pro (4.5G). Wydarzenie poprzedziło planowane na przyszły rok, komercyjne zastosowanie nowej sieci 4.5G.

Jako pionierzy rozwoju nowych technologii sieciowych, TeliaSonera i Huawei zaprezentowały działanie sieci 4.5G w warunkach rzeczywistych, funkcjonującą na tych samych urządzeniach i częstotliwościach, co mobilna sieć komórkowa. Pierwszą komercyjnie dostępną sieć 4G uruchomiono w 2009 roku.

Rozwiązanie, które dzisiaj zaprezentowaliśmy jest przyszłością dla operatorów telekomunikacyjnych. W TeliaSonera bardzo cenimy innowacje i zawsze staramy się być o krok do przodu wobec trendów zachodzących w dziedzinie teleinformatyki. Jesteśmy niezwykle dumni, że nawiązaliśmy współpracę z firmą Huawei, dzięki czemu będziemy mogli wspólnie rozwijać i testować technologię 4.5G na rynku norweskim. Naszym celem jest tworzenie nowej jakości usług, zarówno dla naszych klientów, jak i społeczeństwa - powiedział Abraham Foss, dyrektor generalny firmy TeliaSonera w Norwegii.

Czytaj całość artykułu tutaj: http://magazynit.pl/mobile/teliasonera-norway-wraz-z-huawei-zaprezentowaly-pierwsza-na-swiecie-siec-4-5g.html

openmediagroup