Kobieta, zdrowie, uroda » Dziecko

Termometr Thermoval® duo scan - nieoceniony podczas choroby najmłodszych

Wszyscy rodzice doskonale wiedzą, że pomiar temperatury u małego dziecka nie jest łatwą sprawą. Zazwyczaj kosztuje to wiele nerwów zarówno rodziców jak i malca. Firma PAUL HARTMANN Polska stworzyła nowy termometr na podczerwień Thermoval® duo scan, który umożliwia szybki i precyzyjny pomiar.

Jesień oraz zima, to czas w którym dzieci łatwo się przeziębiają.  Jednym z objawów choroby oprócz kataru czy kaszlu jest gorączka. Podwyższona temperatura jest reakcją obronną organizmu oraz sygnałem, że stara się zwalczyć atakujący go wirus. W takich przypadkach niezwykle istotny jest szybki i dokładny pomiar temperatury, aby kontrolować czy leczenie dziecka jest skuteczne.

W celu szybkiego i precyzyjnego pomiaru temperatury u dziecka, kluczowe znaczenie ma odpowiedni termometr. Thermoval® duo scan dzięki nowoczesnej technologii, gwarantuje łatwy i nieinwazyjny pomiar, który może być przeprowadzony nawet w czasie snu najmłodszych. To wygodne i praktyczne urządzenie daje możliwość pomiaru temperatury zarówno w uchu jak i na czole małego pacjenta. Dlatego warto zadbać o to, aby Thermoval duo scan znalazł się na wyposażeniu domowej apteczki.

Zalety termometru

Nowy termometr na podczerwień Thermoval® duo scan umożliwia precyzyjny, bezpieczny i wygodny pomiar temperatury ciała w niezmiernie krótkim czasie. Thermoval® duo scan dzięki nowoczesnej technologii umożliwia wybór trybu dokonywania pomiaru. Tryb pracy urządzenia można wybrać w zależności od indywidualnych potrzeb i preferencji. Urządzenie automatycznie rozpoznaje metodę pomiaru. Temperaturę ciała malca można mierzyć w uchu bądź na czole. Urządzenie wykorzystuje nowoczesną technologię polegającą na rejestrowaniu promieni podczerwonych emitowanych z błony bębenkowej lub z powierzchni czoła. Dzięki tej metodzie pomiar temperatury jest niezwykle szybki, na skroni trwa 3 sekundy, natomiast w uchu tylko jedną sekundę!

Obsługa termometru jest prosta, a sam pomiar na tyle nieodczuwalny, że może być przeprowadzony nawet w czasie snu dziecka. Obsługa urządzenia jest prosta i odbywa się za pomocą dwóch przycisków. Jeden służy do włączania urządzenia a drugi rozpoczyna pomiar. Dzięki wbudowanej pamięci termometr Thermoval® duo scan zapamiętuje ostatnią wartość pomiaru. Odczyt ułatwia duży, podświetlany ekran. Dodatkowo, sygnał dźwiękowy informuje o rozpoczęciu oraz zakończeniu pomiaru temperatury. Precyzja wyników pomiarów została potwierdzona testami klinicznymi, termometr Thermoval® duo scan posiada certyfikat ISO.

Thermoval® duo scan idealnie sprawdza się również do kontrolowania temperatury u osób dorosłych.

Cena rekomendowana przez PAUL HARTMANN Polska wynosi ok. 103 zł.

joannat

~ola 2014-09-21 21:29:50

Kurcze! Mam podobne odczucia; już myślałam, że ja źle dokonuję pomiaru. Wskaźniki były różne w przeciągu 15 minut. Hm... Zareklamować?

~Ania 2013-05-30 16:27:20

najgorszy termometr jaki znam! zeby okreslic prawidlowa temperature musialabym liczyc srednia!! :/
    kazdy pomiar pokazuje inna wartosc a odstepy miedzy nimi sa nieralne!! :/
    nie polecam!! DNO! lepiej kupic cos drozszego i lepszego!

~Zawiedziona 2013-03-04 23:32:27

termometr za każdym pomiarem temperatury w odstępie kilku lub kilkunastu sekund pokazuje inną skale temperatury, wahania są dość duże i trudno jest określić tą właściwą