Firma » Reklama

Think Kong wzmacnia kompetencje

Agencja Think Kong podpisała umowę o strategicznym partnerstwie z EasySoftware, producentem oprogramowania specjalizującym się m.in. w rozwiązaniach opartych o API serwisów społecznościowych. Umowa zwiększa potencjał Think Konga w obszarze dostarczania swoim klientom dedykowanych aplikacji.
Podpisanie umowy jest wynikiem udanej współpracy przy realizacji wcześniejszych projektów agencji. Umowa określa m.in. standardy procesu przygotowania projektów informatycznych, wymagania dotyczące ich przebiegu, kontroli jakości, czasu wprowadzania modyfikacji itd. Dotyczy projektów realizowanych w oparciu o API platform społecznościowych (m.in. Facebook, Twitter, Google+) oraz projektów WWW i rozwiązań mobilnych na platformy iOS, Android, RIM i Windows Phone.

„Umowa przynosi korzyści w wielu wymiarach i wzmacnia nasze możliwości technologiczne, elastyczność i sprawność w zakresie tworzenia nietypowych rozwiązań" - komentuje Norbert Kilen z agencji Think Kong - „Mam nadzieję, że już niedługo nasi klienci będą mogli korzystać z nowych możliwości, które im zaoferujemy".

Think Kong (www.thinkkong.pl) to agencja specjalizująca się w prowadzeniu kampanii opartych na wykorzystaniu social media, strategicznym wsparciu komunikacji marek w Internecie. Od 2011 r. Think Kong reprezentuje w Polsce międzynarodową sieć eBuzzing obecną m.in. we Francji, Włoszech, Hiszpanii, Wielkiej Brytanii i Niemczech. Firma działa też w ramach grupy skupiającej m.in. On Board Public Relations. Wielokrotnie nagradzana i wyróżniana na międzynarodowych konkursach (IAC 2012, Magellan Awards 2010, 2011, Newscomer of the Year 2010, Stevie Awards 2010), realizowała działania promocyjne online dla wielu marek, m.in. Adobe, Siemens, TVP, Neinver, RWE, Panasonic.

EasySoftware to firma specjalizująca się w jest projektowaniu systemów informatycznych oraz doradztwie w zakresie usług informatycznych. Na wysokie kompetencje EasySoftware składają się wyspecjalizowana kadra wysokiej klasy specjalistów i doradców, wszechstronne doświadczenie oraz wykorzystywanie sprawdzonych metod, takich jak Volere Requirements Process Model czy Software Architecture Analysis Method. EasySoftware zajmuje się również rozwojem własnych systemów wspomagających biznes. Flagowym, intensywnie rozwijanym produktem firmy jest EasyProject - działająca on-line aplikacja służąca do prowadzenia i kierowania projektami.

Więcej informacji dla mediów:

Dariusz Chrzanowski
Grupa On Board