Dom » Wnętrza

Top 5 najciekawszych sof marki Rolf Benz

Marka Rolf Benz powstała w połowie lat 60. XX wieku i do dziś cieszy się ogromnym uznaniem wśród miłośników stylowych wnętrz. Firma zajmuje się produkcją wysokiej jakości mebli z najlepszych materiałów na rynku. Oto najciekawsze modele sof Rolf Benz!

Sofa Rolf Benz Aura

Aura to wielofunkcyjna sofa, której wygląd i układ można zmienić w dowolnym momencie. Składa się ona ze stabilnego podestu oraz elementów ruchomych. Z jednego mebla można stworzyć zarówno sofę do siedzenia, jak i łóżko do położenia się. Części ruchome sofy pozwalają na usadzenie się i bokiem, i przodem np. w kierunku telewizora. Ruchome podłokietniki pozwalają na zwiększenie liczby miejsc siedzących oraz wygodne ułożenie się w salonie.

Sofa Rolf Benz Jola

Jola to bardzo minimalistyczna rolf benz sofa, która sprawdzi się w ultranowoczesnych wnętrzach. Jej czarny stelaż i cienkie nóżki świetnie sprawdzą się w przestronnym salonie w stylu modern, a nawet industrialnym. Oparcia w tym modelu są ruchome i można dopasowywać je do swoich potrzeb. Sofa jest niezwykle wygodna i pozwala na spersonalizowany wybór poduszek, których układ można dostosować do zmieniających się wymagań użytkownika.

Sofa Rolf Benz Freistil 185

Freistil 185 to model, który sprawdzi się zarówno w designersko urządzonym domu, jak i w biurze. W tym przypadku na uwagę zasługuje wachlarz kolorystyczny modeli, które mogą być np. turkusowe czy pomarańczowe. To bardzo prosta sofa, która nie ma żadnych elementów zdobniczych, a jej jedynym akcentem są stylowe nóżki. Nogi da się zamówić wykonane z różnych materiałów, aby jak najlepiej pasowały do wnętrza danego domu czy mieszkania.

Sofa Rolf Benz Jola Skóra Naturalna

Jola wykonana ze skóry naturalnej to model, który świetnie wpisze się we wnętrze w stylu męskim lub industrialnym. Materiał wygląda bardzo elegancko i stylowo, a poduszki do opierania się można dopasować według własnego projektu. Ten model bardzo dobrze prezentuje się z podnóżkiem. Na bocznych ściankach sofy widać pionowe, minimalistyczne przeszycia.

Sofa Rolf Benz Alma w aksamicie

Alma wykonana z aksamitu to idealne rozwiązanie do eleganckich, a nawet pałacowych wnętrz. Wyjątkowy materiał i głębia koloru sprawdzą się i w tradycyjnych, i nowoczesnych pomieszczeniach. Najciekawszym elementem tej sofy jest podłokietnik, który oryginalnie prezentuje się, gdy patrzy się na niego od przodu. Sprawia wrażenie zwiniętego w rulon do wewnątrz. W taki sam sposób powstały tylne oparcia, ale ten efekt widać natomiast od boku.

slawek