Zdrowie » Medycyna
Truskawkowo-migdałowe orzeźwienie
Zobacz więcej zdjęć » |
Jednym z najpopularniejszych składników koktajli są oczywiście truskawki - soczyste, słodko orzeźwiające i kusząco czerwone. Prawdziwa kwintesencja lata! Sante proponuje, by połączyć je z mango i kiwi, dzięki czemu koktajl stanie się wyjątkowo pyszny, a owocowe, kolorowe warstwy nadadzą mu efektowny wygląd. Nieodzownym składnikiem, który wzbogaci smak koktajlu oraz nada mu przyjemną konsystencję, jest napój migdałowy Sante Organic. To produkt w 100% pochodzenia roślinnego, wyprodukowany z najwyższej jakości ekologicznych migdałów. Napój posiada certyfikat BIO i ma krótką listę składników - bez cukru dodanego.
Zamów artykuły sponsorowane na serwisie CentrumPR.pl w kilka minut, poprzez platformę Link Buildingu np.:
A oto prosty patent, jak wzbogacić koktajl o jeszcze więcej wartościowych składników. Można dodać do niego inne produkty z asortymentu Sante: Siemię lniane, Nasiona chia czy Otręby owsiane.
Koktajl truskawkowy z mango i kiwi
na bazie napoju migdałowego Sante Organic
4 porcje
Czas przygotowania - 15 minut
Składniki:
Sante Organic napój migdałowy bez dodatku cukru 450 ml
Truskawki świeże lub mrożone 400 g
Mango 300 g
Kiwi 300 g
Miód lub ksylitol (opcjonalnie) - do smaku
Płatki migdałów i listki mięty - do dekoracji
Przygotowanie:
1. Truskawki miksujemy ze 150 ml napoju migdałowego. Przelewamy do 4 schłodzonych szklanek, do 1/3 wysokości.
2. Mango obieramy, usuwamy pestkę i miksujemy miąższ ze 150 ml napoju migdałowego. Przelewamy po grzbiecie łyżki do szklanek przykrywając warstwę koktajlu truskawkowego. Nie mieszamy.
3. Kiwi obieramy i miksujemy ze 150 ml napoju migdałowego Sante. Dosładzamy do smaku, jeśli to konieczne. Przelewamy po grzbiecie łyżki do szklanek, tworząc trzecią warstwę koktajlu.
4. Dekorujemy płatkami migdałów i listkami mięty. Podajemy bezpośrednio po przygotowaniu.
Nadesłał:
milkas
|
Komentarze (0)