Rozrywka i wypoczynek » Sport

Trzecia siłownia McFIT w Warszawie

Specjalnie z okazji otwarcia – dni bezpłatnego treningu od 19 do 30 września

W sobotę, 19 września 2015 r., zostanie otwarte trzecie studio fitness McFIT w Warszawie. Tak jak w pozostałych studiach w Polsce, również przy Al. Jerozolimskich 123a na ćwiczących czeka bogata oferta treningowa HOME OF FITNESS. Z okazji otwarcia przygotowano specjalną atrakcję: od 19 do 30 września zainteresowani mogą wypróbować studio i trenować w nim bezpłatnie i bez zobowiązań tyle razy, ile chcą.

„Chcemy dać wszystkim możliwość przetestowania naszego nowego studia w Warszawie i wypróbowania różnorodnych modułów i światów treningu, wchodzących w skład naszej koncepcji HOME OF FITNESS. Dzięki naszym modułom treningowym każdy znajdzie na pewno coś dla siebie. Niezależnie od tego, czy szuka treningu krótkiego i efektywnego, grupowych zajęć fitness, czy ma raczej ochotę porządnie się zmęczyć na treningu funkcjonalnym”, wyjaśnia Pierre Geisensetter, rzecznik prasowy McFIT.

W nowym studiu, stworzonym według koncepcji HOME OF FITNESS, na powierzchni ok. 2 000 m2 na ćwiczących czekają różnorodne, innowacyjne możliwości treningu, które zmotywują do pracy nad formą również w deszczową pogodę. McFIT zapewnia swoim klientom otoczenie treningowe ukierunkowane na ich dobre samopoczucie: design pomieszczeń, muzykę, filmy, obrazy oraz interaktywne media, dzięki czemu mogą oni w niepowtarzalny sposób doświadczyć treningu i zanurzyć się w świat sportu.

Studio McFIT Warszawa Plac Zawiszy oferuje w ramach zajęć CYBERTRAINING ponad 20 kursów i przeszło 500 jednostek treningowych tygodniowo. Zajęcia prowadzą wirtualni trenerzy wyświetlani na ekranie LCD. Kursy Pump’n’Shape, Kettlebell Tabata i Sixpack służą budowaniu masy mięśniowej. Kursy HIIT (High Intensity Intervall Training) Body Workout oraz Spinning® umożliwiają dodatkowo pracę nad kondycją. Cieszący się dużą popularnością kurs HIIT to 30 minut intensywnego wysiłku zwiększającego wytrzymałość mięśni. Różne stopnie zaawansowania kursów Spinning® – od poziomu Basic do MaxPower – stanowią ułatwienie dla nowych uczestników.

Moduł Express Workout to krótka, lecz intensywna forma treningu. 15-minutowy Express Workout zapewnia bardzo efektywny trening obwodowy całego ciała. Ruchy wykonywane w obydwu kierunkach na różnych maszynach obciążają w każdym przypadku przeciwstawne grupy mięśni, zapewniając efekt podwójnego treningu. Dzięki temu w krótkim czasie trenuje się jak największą liczbę mięśni.

Ponad 1.200.000 klientów oraz ponad 230 studiów czynią McFIT numerem 1 w Europie. Poza Polską studia McFIT funkcjonują także w Niemczech, Hiszpanii, we Włoszech i w Austrii. W Polsce miesięczny abonament wynosi 89 zł (przy umowie na 12 miesięcy), pobierana jest również jednorazowa opłata za aktywację karty członkowskiej – Membercard – w wysokości 90 zł. Karta uprawnia jej posiadacza do treningu we wszystkich studiach w Europie. Studia McFIT w Polsce są otwarte 24 godziny na dobę, przez 365 dni w roku.

McFIT Polska Sp. z o.o.