Gospodarka » Żywność

Tuńczyk, jako składnik wiosennej sałatki

Tuńczyk, jako składnik wiosennej sałatki
Zobacz więcej zdjęć »
Tuńczyk to ryba bogata w składniki odżywcze i chętnie wykorzystywana do makaronów, zapiekanek czy sałatek. Wystarczy dodać kilka warzyw i danie gotowe! Jest to ważne zwłaszcza teraz, kiedy przy pięknej pogodzie mamy ochotę na lekkie i szybkie dania.

Składniki odżywcze tuńczyka

Zamów artykuły sponsorowane na serwisie CentrumPR.pl w kilka minut, poprzez platformę Link Buildingu np.:

Tuńczyk jest źródłem pełnowartościowego białka, nienasyconych kwasów tłuszczowych, witamin: B, A i D, dostarcza fosforu, żelaza i wapnia. Jest chudą rybą,  która ma zbawienny wpływ na nasz organizm. Spożywanie tuńczyka obniża wysokie ciśnienie krwi, korzystnie wpływa na pamięć i koncentrację, likwiduje osłabienie, problemy ze snem oraz wzmacnia serce. Dlatego ryby powinny na stałe zagościć w naszym jadłospisie, co najmniej dwa razy w tygodniu.

 

Szeroka oferta tuńczyka w puszce marki Graal

Na sklepowej półce można spotkać tuńczyka pod różną postacią. Dostępne są kawałki świeżej ryby, jak i warianty w puszce. Marka Graal w swym asortymencie może poszczycić się szerokim wyborem tego produktu. Tuńczyk występuje pod różnym postaciami, zarówno w oleju, jak i sosie własnym. Natomiast dla tych, którzy żyją w pospiechu i chcą szybko przygotować pełnowartościową i smaczną przekąskę polecamy wykorzystać: Americana tuńczyk z warzywami lub Mexicana tuńczyk z warzywami. Te wszystkie propozycje można wykorzystać do pysznych sałatek, które będą dodatkiem do grilla lub posiłków na świeżym powietrzu.

 

Tuńczyk, jako składnik wiosennej sałatki

Tuńczyk kawałki w sosie własnym lub w oleju będzie przepysznym dodatkiem do sałatki nicejskiej o nucie śródziemnomorskiej. Aby ją przygotować, trzeba wymieszać ze sobą sałatę, czarne oliwki, pomidory, jajko ugotowane na twardo i czerwoną cebulę. Wiosennym akcentem będą także chrupiące szparagi, które idealnie komponują się z powyższymi składnikami sałatki. Inną propozycją może być wykorzystanie tuńczyka sałatkowego, kawałków w sosie własnym lub w oleju albo rozdrobnionego w wodzie do sałatki hawajskiej. Wystarczy dodać ryż, wybranego tuńczyka, kukurydzę z puszki, ananasa z puszki, trochę soli, cynamonu, pieprzu, a całość wymieszać z sosem majonezowo-jogurtowym. Jest to prosty i szybki sposób na zdrową i pożywną sałatkę dla całej rodziny.    



Redakcja CentrumPR informuje, że artykuły, fotografie i komentarze publikowane są przez użytkowników "Serwisów skupionych w Grupie Kafito". Publikowane materiały i wypowiedzi są ich własnością i ich prywatnymi opiniami. Redakcja CentrumPR nie ponosi odpowiedzialności za ich treść.

Nadesłał:

MateuszG

Komentarze (3)

  • avatar
    ~marai 2018-07-13 00:07:22

    Takie prawie jak w steku?

  • avatar
    ~maximo 2018-07-08 19:23:31

    ja od zawsze uwielbiałem tuńczyka, w tym princesie o tyle fajnie że duże kawałki

  • avatar
    ~Bogusia 2018-06-06 14:51:50

    Osobiście ostatnimi czasy zajadam się tuńczykiem princes w sosie własnym. Wcześniej zupełnie nie byłam fanką, ale teraz nie mogę się od niego oderwać :D I bardzo dobrze, ma dużo wartości odżywczych i świetnie sprawdza się w sałatkach i z makaronem


Twój podpis:
System komentarzy dostarcza serwis eGadki.pl
Opublikuj własny artykuł
Opublikuj artykuł z linkami

Kalendarium

Przejdź do kalendarium »

dodaj wydarzenie »

Ostatnio dodane artykuły

dodaj artykuł »