Technologie » Komputery

Udoskonalone aplikacje Oracle działają w pamięci z opcją Oracle Database In-Memory

Opcja Oracle Database In-Memory do bazy danych Oracle 12c przyspiesza analizę danych, obsługę hurtowni danych, raportowanie i OLTP – udoskonalając tym samym aplikacje Oracle działające w pamięci.

Firma Oracle poinformowała o wprowadzeniu do oferty udoskonalonych aplikacji działających w pamięci z nową opcją Oracle Database In-Memory do bazy danych Oracle 12c. Opcja ta pozwala zwiększyć wydajność bazy danych w zakresie analizy danych, obsługi hurtowni danych, raportowania oraz przetwarzania transakcji online (online transaction processing - OLTP).

Wprowadzone przez Oracle unikatowe optymalizacje technologii In-Memory umożliwiają dokonywanie w czasie rzeczywistym analiz ad-hoc na aktualnych danych transakcyjnych.

Z opcji Oracle Database In-Memory może automatycznie i przejrzyście korzystać każda aplikacja działająca na bazie danych Oracle 12c. Istniejące aplikacje zachowują pełną funkcjonalność bazy danych, można będzie jednak znacznie szybciej je wykonywać.

Dzięki nowej opcji Oracle Database 12c In-Memory wszystkie aplikacje Oracle w technologii In-Memory będą działać szybciej, przykładowo:

• Aplikacje Oracle JD Edwards EnterpriseOne In-Memory Project Portfolio Management oraz Oracle JD Edwards EnterpriseOne In-Memory Sales Advisor pozwalają klientom zwiększyć przychody i rentowność, umożliwiając szybsze podejmowanie efektywniejszych decyzji.
  • Oracle wprowadził do oferty aplikację Oracle PeopleSoft In-Memory Project Discovery, aby pomóc klientom unikać błędów z realizacji projektów poprzez prewencyjne zapewnianie wglądu w projekty i zasoby.
  • Aplikacje Oracle In-Memory Cost Management (wchodzące w skład pakietu Oracle E-Business Suite) zapewniają wgląd w czasie rzeczywistym we wszystkie aspekty zarządzania kosztami, umożliwiając przedsiębiorstwom uzyskiwanie maksymalnych marż brutto i zysków oraz ulepszanie struktury kosztów produktów poprzez optymalizację kosztów komponentów.
  • Oracle wprowadził też do oferty dwie nowe aplikacje Oracle Value Chain Planning In-Memory. Wykorzystując bezprecedensową wydajność technologii przetwarzania w pamięci, nowe aplikacje przekształcają procesy planowania i pomagają zamienić łańcuchy dostaw w sterowane przez informacje łańcuchy tworzenia wartości.
  • Oracle wprowadził również na rynek aplikację Oracle In-Memory Logistics Command Center. W tej nowej aplikacji Oracle wykorzystano ekstremalną wydajność rozwiązań sprzętowo-programowych Oracle oraz nową opcję Oracle Database 12c In-Memory, aby przekształcić zarządzanie scenariuszami logistycznymi.

Informacje o konferencji Oracle OpenWorld

Oracle OpenWorld w San Francisco jest najważniejszym w roku spotkaniem specjalistów ds. technologii, klientów i partnerów firmy Oracle, którzy mogą poszerzyć swoją wiedzę i nawiązać nowe kontakty. Celem konferencji jest pomoc firmom w optymalizacji systemów i przygotowaniu się do wdrożenia nowych, przełomowych technologii. Konferencja, w której bierze udział przeszło 60 000 uczestników ze 145 krajów, obejmuje ponad 2500 sesji szkoleniowych, 400 demonstracji produktów, wystawy 500 klientów i partnerów prezentujących innowacyjne aplikacje, oprogramowanie warstwy pośredniej, bazy danych, systemy serwerów i pamięci masowych oraz rozwiązania branżowe, usprawniające zarządzanie i wspierające infrastrukturę. Konferencja Oracle OpenWorld 2013 odbywa się w dniach 22-26 września w centrum konferencyjnym Moscone w San Francisco.

Oracle