Gospodarka » Żywność

Uszka z kapustą i grzybami Jawo

Uszka z kapustą i grzybami to tradycyjne polskie danie, które zdecydowanej większości konsumentów jeszcze do niedawna kojarzyło się głównie ze świętami Bożego Narodzenia. Oczywiście w święta jest to pozycja obowiązkowa, ale teraz uszka stają się coraz bardziej popularne w codziennym menu. Mogą być np. bazą dla wielu bardzo ciekawych i oryginalnych potraw, takich jak sałatki lub zapiekanki. Miłośnicy dań z uszkami mogą  przygotować je sami w domu lub skorzystać ze sprawdzonych, równie pysznych jak domowe, Uszek z kapustą i grzybami firmy Jawo.

Gotowe uszka z kapustą i grzybami Jawo są sprężyste, aromatyczne i smakują równie wspaniale  jak prawdziwie udany, domowy wyrób. Są przyrządzone z najwyższą starannością ze składników doskonałej jakości według  tradycyjnej receptury.  Ich delikatne, mięciutkie ciasto oraz przepyszny, bogaty farsz z kapusty kiszonej i grzybów leśnych, doskonale doprawiony aromatycznymi przyprawami gwarantuje wyjątkowe doznania smakowe i sukces kulinarny zarówno w daniach świątecznych, jak i codziennych.

Uszka z kapustą i grzybami pysznie smakują z bulionem grzybowym lub czerwonym barszczem, a także w oryginalnych daniach takich jak wspomniane sałatki czy zapiekanki.  Przygotowuje się je błyskawicznie – wystarczy wrzucić uszka do wrzątku na 12 minut  –  i gotowe! Podczas gotowania nie rozpadają się i nie tracą sprężystości.

Nie zawierają substancji konserwujących i sztucznych barwników.

Firma: Jawo Sp. z o.o.

Produkt: Pierogi z mięsem

Gramatura: 300 g

Cena: ok. 4,40 zł.

* Jawo Sp. z o.o. to znany polski producent dań mrożonych przygotowywanych  na bazie mąki i ziemniaków. Jawo specjalizuje się w ręcznej produkcji dań mrożonych, m.in. pierogów, knedli, kopytek, klusek, krokietów i naleśników. W ofercie detalicznej Jawo znajduje się kilkadziesiąt pozycji. Misją firmy jest produkowanie smacznej i zdrowej żywności. Produkty Jawo nie zawierają sztucznych konserwantów, tłuszczów roślinnych utwardzonych i przygotowane są według sprawdzonych receptur ze składników najwyższej jakości, pozyskiwanych od renomowanych producentów. Wg badań polskiego rynku spożywczego prowadzonych przez firmę Nielsen Jawo jest w czołówce producentów mających najwyższe udziały rynkowe w kategorii produktów na bazie mąki i ziemniaków. Firma była wielokrotnie nagradzana i wyróżniana w wielu konkursach branżowych.

KN