Dom » Wnętrza

W blasku nowoczesności - lampy z kolekcji HAVRE firmy Nowodvorski Lighting

Kluczowe znaczenie przy urządzaniu domu lub mieszkania ma wybór kierunku aranżacyjnego wnętrza. Wszyscy ceniący sobie minimalizm, funkcjonalność, przestronność, oszczędność formy, a także stonowaną kolorystykę obiorą styl nowoczesny.

W jego ramy idealnie wkomponują się proste w formie, a zarazem wyraziste lampy z kolekcji HAVRE firmy Nowodvorski Lighting.

W roli głównej - światło

Oświetlenie odgrywa niebagatelną rolę w wystroju każdego wnętrza. Jednak szczególnie zauważalne jest to w przypadku aranżacji pomieszczeń utrzymanych w nowoczesnym stylu. Ich cechą charakterystyczną jest bowiem jasność i przestronność. Oprawy oświetleniowe wykorzystać można zatem do kreowania niewidzialnych granic otwartych pomieszczeń. Dodatkowo odpowiednio dobrane i rozmieszczone lampy pozwolą nie tylko optycznie powiększyć przestrzeń - światło posłużyć może także do podkreślenia wybranych elementów, wyeksponowania użytych materiałów dekoracyjnych, kolorów oraz faktur. Ważna jest także kolorystyka – oświetlenie nie powinno dominować, zaleca się, by swoją barwą zbliżone było do koloru naturalnego światła. W nowoczesnych wnętrzach należy zwrócić szczególną uwagę na kompozycje, oprawy oświetleniowe muszą być dopasowane do pozostałych elementów. Prosta, oszczędna w formie, kolekcja HAVRE firmy Nowodvorski Lighting idealnie wpisuje się w stylistykę nowoczesnych wnętrz. Lampy z tej serii wykonane zostały ze sklejki oraz stali lakierowanej. Szczególną uwagę zwracają szare abażury z policottonu o kształcie prostokąta, które perfekcyjnie komponują się ze stalowymi elementami. Połączenie prostych, geometrycznych form ze stonowaną kolorystyką sprawia, że lampy z kolekcji HAVRE firmy Nowodvorski Lighting będą dobrze prezentować się w nowoczesnych wnętrzach.

Przestrzeń rozświetlona

Otwarta przestrzeń znamionuje nowoczesny styl designu. Wnętrza aranżowane są w taki sposób, by powstało wrażenie jak największej, niepodzielnej powierzchni. Brak wyraźnych granic między poszczególnymi pomieszczeniami sprawia jednak, że należy zwrócić tym większą uwagę na dobór dodatków, w tym opraw oświetleniowych, tak by zachowana została stylistyczna spójność. Jest to możliwe dzięki kolekcji lamp HAVRE firmy Nowodvorski Lighting. W skład serii wchodzi sześć opraw – trzy zwisy, kinkiet, plafon oraz lampa biurkowa. Lampy wiszące, dostępne w trzech wymiarach 100 cm x 40 cm, 100 cm x 70 cm oraz 100 cm x 54 cm sprawdzą się jako centralne źródło światła. Lampa biurkowa znajdzie zastosowanie w miejscu przeznaczonym do nauki
i pracy, zaś pojedynczy kinkiet stanowić będzie idealne rozwiązanie na oświetlenie trudno dostępnych miejsc. Z kolei plafon, dostępny z dwoma punktami świetlnymi, zapewni nieco bardziej rozproszone oświetlenie. Za pomocą bogatej w różnego rodzaju oprawy oświetleniowe serii HAVRE, możliwe będzie wydzielenie poszczególnych stref użytkowych w otwartych przestrzeniach
z zachowaniem spójności kompozycyjnej.

Styl nowoczesny to minimalizm, przestrzenność, oszczędność form i dekoracji. Należy o tym pamiętać także przy wyborze oświetlenia do pomieszczenia. Proste, utrzymane w minimalistycznej stylistyce,
a przy tym wyraziste lampy z kolekcji HAVRE firmy Nowodvorski Lighting stanowić będą doskonałe uzupełnienie nowoczesnego wnętrza.

KOLEKCJA HAVRE MARKI NOWODVORSKI LIGHTING:

HAVRE I kinkiet

Wysokość: 43 cm

Szerokość: 79 cm

Cena 335,80 zł brutto

Materiały: sklejka, abażur, stal lakierowana

Firma Technolux Sp.j., od października 2011r. funkcjonująca pod nazwą Nowodworski Sp.j., jest rodzinną firmą prywatną, założoną w 1994 r. Spółka produkuje dekoracyjne oprawy oświetleniowe do wnętrz mieszkalnych oraz obiektów publicznych. Obecnie firma posiada dwa zakłady produkcyjne o łącznej powierzchni 12 000 m2., średniorocznie produkując
i sprzedając 3000 sztuk opraw dziennie. Ponad 65% produkcji jest sprzedawane za granicę. Firma eksportuje do: Belgii, Białorusi, Bułgarii, Chorwacji, Czech, Estonii, Finlandii, Francji, Grecji, Hiszpanii, Irlandii, Izraela, Kazachstanu, Kirgizji, Kosowa Litwy, Łotwy, na Maltę, do Mołdawii, Niemiec, Norwegii, Rosji, Rumunii, Senegalu, Słowacji, Ukrainy i na Węgry.

Nowodworski Sp.j.

ul. Koksowa 2B