Technologie » Komputery

W jaki sposób firmy muszą zmienić rozwiązania IT w 2016 roku?

Zwiększa się presja wywierana na przedsiębiorstwa, która dotyczy transformacji cyfrowej firm w 2016 roku. Firmy o nowoczesnych modelach biznesowych, zwłaszcza te ze Stanów Zjednoczonych, nie stanowią już wyjątków, na których mogą wzorować się tradycyjne przedsiębiorstwa. To one dyktują tempo zmiany.

Przetrwanie w gospodarce cyfrowej zależy od nowych wzorców biznesowych, nowych możliwości i szybszego wdrożenia - począwszy od kierowników, a skończywszy na osobach decyzyjnych. Firmy muszą iść tam, gdzie są ich klienci — dziś klienci cyfrowi. Jednym z doskonałych przykładów rozwoju takiego trendu jest branża bankowa. Prawie nigdzie to, dlaczego firmy powinny realizować strategię na wszystkich kanałach nie jest tak oczywiste, jak w tym przypadku. Wprowadzenie bankowości internetowej było tylko pierwszym krokiem. Dziś konsumenci chcą samodzielnie decydować w jaki sposób będą kontaktować się z bankiem. Kompleksowe portfolio rozwiązań cyfrowych, które obejmuje konsultacje wideo, bankowość mobilną oraz uproszczony proces płatności niektórym klientom może wydawać się niekonwencjonalne. Z drugiej strony jest to jednak sposób wyrażenia tego, czego szuka inna rosnąca grupa klientów obeznanych z technologią.

Minęły czasy, w których przedsiębiorstwa mogły w pojedynkę dyktować klientom sposób komunikacji z firmą. Kiedy pojawiły się plany kilku grup bankowych, które odnosiły się do zamknięcia znacznej liczby oddziałów, intensywność wywołanej dyskusji udowodniła, że banki czekały zbyt długo.

Czytaj całość tutaj: http://www.erp-view.pl/it_solutions/w_jaki_sposob_firmy_musza_zmienic_rozwiazania_it_w_2016_roku.html

openmediagroup