Gospodarka » Żywność
W klasycznej czerwieni – warzywna nowość od FRoSTY
Zobacz więcej zdjęć » |
Ile kuchni, tyle sposobów jej przyrządzania. Czerwona kapusta, mimo iż należy do najbardziej klasycznych warzyw, w kulinarnym świecie prezentuje się w wielu odsłonach. Nowość FRoSTY – Czerwona kapusta z jabłkiem i octem balsamicznym to jednocześnie ukłon w stronę tradycji, jak i mrugnięcie okiem w stronę kulinarnych eksperymentów. Pokrojona i zamrożona bezpośrednio po zbiorach czerwona kapusta,w towarzystwie subtelnie słodkich i chrupiących kawałków jabłek to jedna z najbardziej popularnych odsłon tego dania. Charakteru dodaje korzenna nuta, na bazie goździków, podbitych dodatkowo przez subtelny ocet balsamicznyo słodko-kwaśnym smaku i głębokim zapachu.
Zamów artykuły sponsorowane na serwisie CentrumPR.pl w kilka minut, poprzez platformę Link Buildingu np.:
Czerwona kapusta z jabłkiem i octem balsamicznym doskonale sprawdzi się jako uzupełnienie różnego rodzaju mięs: od domowego schabowego po bardziej wyszukane dania z kurczaka, czy kaczki. Pasuje do smażonych ryb, może również – w towarzystwie ziemniaków czy kasz, stanowić główny punkt obiadu. Propozycja FRoSTY to doskonały pomysł, gdy brakuje czasu – w garnku jej podgrzanie zajmie nam 9, a w kuchence mikrofalowej jedynie 8 minut. Bez tłuszczu, bez problemu, a przy okazji lekko – w 100 g kapusty z jabłkiem i octem balsamicznym znajdziemy tylko 58 kalorii!
Zgodnie z polityką FRoSTY 100 % naturalnego smaku!, Warzywa w kartonikach, podobnie jak pozostałe produkty, nie zawierają wzmacniaczy smaku, barwników ani aromatów.
Czerwoną kapustę z jabłkiem i octem balsamicznym znajdziemy w sklepowych zamrażarkach w cenie około 4 zł/ 300 g.
Nadesłał:
JBcomm
|
Komentarze (0)