Rozrywka i wypoczynek » Hobby

Wacom partnerem Akademii Nikona

Do grona partnerów Akademii Nikona od sierpnia br. dołączyła firma Wacom - producent tabletów graficznych i oprogramowania. Jest to trzeci partner Akademii obok firmy Eizo i Epson.

W ramach współpracy z Wacom uczestnicy niektórych zajęć w Akademii Nikona np. z cyfrowej ciemni, wywoływania plików RAW czy przygotowania zdjęć do druku będą mogli korzystać z najnowszych produktów firmy, w szczególności nowoczesnych generacji tabletów. W planach są także wspólne konkursy z atrakcyjnymi nagrodami. Dzięki współpracy z takimi partnerami jak Eizo, Epson i Wacom na zajęciach Akademii Nikona można dokładnie poznać i wypróbować sprzęt tych marek.

Akademia Nikona przede wszystkim uczy fotografować, ale także edytować i drukować zdjęcia. Chcemy przybliżyć ludziom sztukę fotografowania najlepiej jak jest to tylko możliwe. Współpraca z firmą Wacom umożliwi zaprezentowanie najnowszych rozwiązań dedykowanych fotografom. Technologia ta nie tylko ułatwia pracę, ale także pobudza kreatywność uczestników naszych zajęć” - mówi Katarzyna Romaniuk, projekt manager Akademii Nikona.

Akademia Nikona to projekt edukacyjny stworzony przez firmę Nikon Polska, skierowany do amatorów zainteresowanych rozszerzaniem wiedzy fotograficznej i robieniem bardziej kreatywnych zdjęć, a także do profesjonalistów chcących poznać zaawansowany technologicznie sprzęt oraz skorzystać z wiedzy znanych fotografów. Akademia Nikona w ramach swojej działalności prowadzi kursy, warsztaty tematyczne i fotoekspedycje.

Więcej informacji na temat projektu można znaleźć na stronie www.akademianikona.pl

walk&talk