Rozrywka i wypoczynek » Uroczystości

WALENTYNKOWA NOWOŚĆ OD MARKI VOBRO

Z okazji zbliżających się Walentynek na sklepowe półki trafiły praliny Love & Cherry marki Vobro w zupełnie nowej odsłonie. Praliny w kształcie serca, nadziewane wiśnią w alkoholu, są teraz dostępne w nowoczesnych, ekskluzywnych opakowaniach oraz zyskały dwa nowe warianty sprzedaży.

Bombonierki te są idealną propozycją na prezent dla ukochanej osoby. Za projekt w obszarze identyfikacji wizualnej produktów kolejny raz odpowiada agencja SaltPepper Brand Design.

Polska firma Vobro nie przestaje zaskakiwać konsumentów nowościami w portfolio swoich produktów. Tym razem firma postanowiła wzmocnić niektóre obszary sprzedaży przed Walentynkami. Całkowicie zmieniona została szata graficzna opakowań popularnych bombonierek Love & Cherry, a oferta w ramach tego produktu poszerzyła się o dwa nowe warianty sprzedaży  – impulsowy, zawierający 4 pralinki (45 g) oraz w postaci podłużnego słupka (76 g).

Innowacje produktowe w obszarze marki są dla nas bardzo ważne, dlatego wciąż rozwijamy asortyment. Z jednej strony nieustannie się dzięki temu rozwijamy, z drugiej strony zyskujemy możliwość dotarcia do nowych konsumentów. Walentynki to w kalendarzu producentów słodyczy ważny moment, by o nich zawalczyć. Dlatego właśnie teraz zdecydowaliśmy się na rebranding produktów Love & Cherry, które w naturalny sposób wpisują się w okazje związane z celebrowaniem miłości – mówi Tomasz Kuca,  dyrektor marketingu Vobro.

Nową identyfikację wizualną produktów Love & Cherry przygotowała agencja SaltPepper Brand Design. Przy projektowaniu tych opakowań firmie zależało na nadaniu im nowoczesnej formy, która czerpie z klasycznych rozwiązań, a jednocześnie przełamuje utarte schematy. Dotychczasową dominującą czerwień zastąpiono dystyngowaną perłową bielą. Wprowadzono także ażurowy element serc powiązanych ze sobą na kształt obrączek. Znacznie zmniejszono także fotografię wiśni, która do tej pory była mocno eksponowana.

– Z pełną premedytacją nie zrezygnowaliśmy ze zdjęcia ilustrującego produkt, postanowiliśmy za to maksymalnie zwiększyć jego atrakcyjność – zarówno samym pomysłem jego zaprezentowania, jak i jakością wykonania – mówi Aleksander Koczy z SaltPepper Brand Design, odpowiedzialny za design management. – Jeśli chodzi o funkcję, to opakowania na rynku można podzielić na dwa rodzaje – pierwsze to te projektowane, by sprzedawać w nich produkt, drugie to takie, które ten produkt sprzedają. Różnica w słowach jest niewielka, ale w sukcesie biznesowym ogromna. Po dotychczasowych wynikach sprzedażowych Love & Cherry wiemy, że opakowanie należy do drugiej kategorii. Informacja o sukcesie produktu zawsze daje mi dużo satysfakcji – dodaje.

SolskiComms