Kobieta, zdrowie, uroda » Medycyna

Wegański mazurek bez pieczenia

Wegański mazurek bez pieczenia
Zobacz więcej zdjęć »
Oto pomysł na szybki i prosty w wykonaniu mazurek, z mnóstwem składników dobroczynnych dla zdrowia i samopoczucia.

Smakowite ciasto bez pieczenia – idealne dla wegan i tych, którzy doceniają smak, a nie chcą obciążać organizmu nadmiarem cukru czy kalorii. To będzie prawdziwy hit świątecznego menu!

Zamów artykuły sponsorowane na serwisie CentrumPR.pl w kilka minut, poprzez platformę Link Buildingu np.:

Ten wegański mazurek powstaje na na spodzie z orzechów włoskich Sante. Idealnie chrupiące i przyjemne w smaku, sprawdzą się w wielu domowych deserach, także jako ich dekoracja. A dodatkowo – dostarczą cennych witamin (z grupy B), składników mineralnych (potasu, fosforu, magnezu) i błonnika.

Mazurek na spodzie orzechowym z kremem jaglanym

Czas przygotowania: 2 godziny

Liczba porcji: jeden mazurek 30 cm/10cm

Składniki:

Spód:

100 g płatków owsianych górskich Sante

80 g masła orzechowego Sante

40 g oleju kokosowego

100 g orzechów włoskich Sante

Szczypta soli himalajskiej Sante

1 łyżka syropu z agawy

Masa:

3 łyżki konfitury bez cukru

1/2 szklanki kaszy jaglanej Sante

40 g oleju kokosowego

1 szklanka napoju migdałowego Sante Organic

garść orzechów włoskich Sante

garść płatków migdałów Sante

3 łyżki syropu z agawy

Maliny liofilizowane do posypania

Przygotowanie:

Orzechy rozdrabniamy. Wszystkie składniki na spód miksujemy w malakserze do połączenia składników. Prostokątną blaszkę do tarty wyklejamy przygotowaną masą i dociskamy. Chłodzimy w lodówce minimum godzinę. Kaszę prażymy na patelni cały czas mieszając, przelewamy wodą, zalewamy napojem migdałowym Sante Organic i zagotowujemy, zmniejszamy ogień i bez mieszania gotujemy do czasu wchłonięcia płynu. Studzimy, dodajemy olej kokosowy, orzechy i syrop z agawy i blendujemy do uzyskania gładkiej konsystencji.  Spód smarujemy konfiturą, na to wykładamy przygotowany wcześniej krem jaglany. Płatki migdałowe rumienimy na patelni. Posypujemy mazurek migdałami i liofilizowanymi malinami. Mazurek przechowujemy w lodówce do podania.



Redakcja CentrumPR informuje, że artykuły, fotografie i komentarze publikowane są przez użytkowników "Serwisów skupionych w Grupie Kafito". Publikowane materiały i wypowiedzi są ich własnością i ich prywatnymi opiniami. Redakcja CentrumPR nie ponosi odpowiedzialności za ich treść.

Nadesłał:

milkas

Komentarze (0)


Twój podpis:
System komentarzy dostarcza serwis eGadki.pl
Opublikuj własny artykuł
Opublikuj artykuł z linkami

Kalendarium

Przejdź do kalendarium »

dodaj wydarzenie »

Ostatnio dodane artykuły

dodaj artykuł »