Zdrowie » Ciało

Wegetariańskie chilli z kuskusem izraelskim marki Halina, awokado i serem pleśniowym

Wegetariańskie chilli z kuskusem izraelskim marki Halina, awokado i serem pleśniowym
Zobacz więcej zdjęć »
Wegetariańskie chilli z kuskusem izraelskim marki Halina, awokado i serem pleśniowym to idealna propozycja smacznego i pożywnego obiadu.

Składniki (2 osoby):

Zamów artykuły sponsorowane na serwisie CentrumPR.pl w kilka minut, poprzez platformę Link Buildingu np.:

          1 woreczek kuskusu izraelskiego marki Halina (100 g)

          1 awokado (lekko miękkie)

          1/2 brokuła (ok. 200 g)

          2 serki pleśniowe (po 100 g)

          1/2 szklanki ciecierzycy marki Halina

          1/2 puszki kukurydzy

          100 g pomidorów

          1 średnia papryka

          papryczka ostra (ilość według uznania)

          1 mała cebula

          3 cm imbiru świeżego

          4 ząbki czosnku

          2 łyżeczki curry

          1 łyżeczka kurkumy

          2 łyżeczki koncentratu pomidorowego

          150 ml mleczka kokosowego

          1 limonka

          szczypiorek lub kolendra

          2 łyżki oleju kokosowego (lub według preferencji)

          sól, pieprz

Wykonanie:

1. Przygotuj ciecierzycę według zaleceń producenta – namocz i ugotuj.

2. Imbir, czosnek i cebulę obierz, drobno pokrój. Rozgrzej dużą patelnię, dodaj olej oraz pokrojone warzywa i smaż chwilkę do zeszklenia. Dodaj curry oraz kurkumę. Przesmaż przez ok. 1 minutę.

3. Dodaj ugotowaną ciecierzycę, kukurydzę, pokrojone pomidory i papryki oraz mleczko kokosowe i koncentrat pomidorowy. Całość wymieszaj i duś pod przykrywką ok. 5 minut. Warzywa będą al dente, ale jeśli wolisz bardziej miękkie, gotuj dłużej. Na koniec dopraw do smaku solą, pieprzem, curry oraz limonką.

4. W międzyczasie ugotuj kuskus według zaleceń producenta. Ugotuj też brokuł, najlepiej na parze.

5. Serki pleśniowe zgrilluj na patelni grillowej z obu stron, na średnim ogniu.

6. Awokado przekrój na pół, wyciągnij pestkę, obierz ze skóry, pokrój i skrop limonką.

7. Ugotowany kuskus podawaj z sosem curry, serem, pokrojonym awokado oraz brokułem. Posyp szczypiorkiem lub kolendrą. Aby zapoznać się z pełnym asortymentem inspirujących i zdrowych produktów marki Halina zapraszamy na stronę: www.halina.eu



Redakcja CentrumPR informuje, że artykuły, fotografie i komentarze publikowane są przez użytkowników "Serwisów skupionych w Grupie Kafito". Publikowane materiały i wypowiedzi są ich własnością i ich prywatnymi opiniami. Redakcja CentrumPR nie ponosi odpowiedzialności za ich treść.

Nadesłał:

flypr

Komentarze (0)


Twój podpis:
System komentarzy dostarcza serwis eGadki.pl
Opublikuj własny artykuł
Opublikuj artykuł z linkami

Kalendarium

Przejdź do kalendarium »

dodaj wydarzenie »

Ostatnio dodane artykuły

dodaj artykuł »