Gospodarka » Żywność
Wegetariańskie schabowe
Składniki:
Zamów artykuły sponsorowane na serwisie CentrumPR.pl w kilka minut, poprzez platformę Link Buildingu np.:
· 1 puszka ciecierzycy Happy Frucht
· 1 jajko w rozmiarze L
· 2 ząbki czosnku
· mała cebula szalotka
· 1 łyżeczka majeranku
· 1 łyżeczka przyprawy do wieprzowiny
· 1 łyżka sosu sojowego
· 3 łyżki bułki tartej (plus bułka do otoczenia kotletów)
· 3 łyżki mąki pszennej
· pieprz
· olej do smażenia Rapso
Wykonanie:
1. Odsącz ciecierzycę z zalewy i przełóż ziarna do miski. Dodaj jajko, obrany czosnek, cebulę i przyprawy. Całość zmiksuj. Dosyp bułkę tartą oraz mąkę i wymieszaj. Powinieneś uzyskać zwartą masę. Jeżeli konsystencja będzie zbyt lepka, dosyp bułkę tartą i mąkę.
2. Bierzemy kawałki przygotowanej masy o wielkości średniego orzecha włoskiego każdy i spłaszczamy delikatnie w dłoniach, tworząc płaskie kotleciki grubości 3-4 mm. Tak przygotowane kotlety obtaczamy w bułce tartej, a następnie smażymy na rozgrzanym tłuszczu z obu stron.
3. Kotlety podajemy np. z ziemniakami i mizerią.
Nadesłał:
flypr
|
Komentarze (3)
Witam! Vanda, w ofercie marki Philipiak znajdziesz patelnie stalowe z dnami: ceramicznym, groszkowym oraz diamentowym. Więcej o naszej ofercie: philipiakmilano.pl
Pozdrawiam, Marta Kowalewska
Online Ekspert marki PHILIPIAK
Słyszałam, że to dobre patelnie. Oprócz ceramicznych mają jeszcze jakieś inne patelnie?
Schabowe to schabowe! Wegetariańskie to mogą być co najwyżej placki warzywne... Ja ostatnio robię schabowe bez użycia tłuszczu. Mam ceramiczną patelnię philipiaka i na niej smażę.