Gospodarka » Żywność

Wielkanoc pełna zdrowia z produktami marki Halina

Wielkanocne potrawy wcale nie muszą być ciężkostrawne i kaloryczne. W ofercie marki Halina znajdziemy masę zdrowych produktów, z którymi przygotujmy lekkie sałatki, smaczne desery lub zapiekanki w nieco innej, ale wciąż świątecznej wersji.

Zdrowy obiad

Na wielkanocny stół, obok żurku z jajkiem i kiełbasą, przygotujmy lżejszą wersję drugiego dania. Mogą to być np. warzywa nadziewane mięsem i ryżem białym marki Halina. Wystarczy wydrążyć cukinie lub papryki, wypełnić je podduszonym mięsem mielonym i lekko podgotowanym ryżem, przyprawić, posypać serem i zapiec w piekarniku. To pyszne danie z pewnością zasmakuje zarówno dorosłym, jak i dzieciom.

Pożywna sałatka

Zamiast ciężkiej sałatki z majonezem i ziemniakami podajmy jej zdrową oraz niskokaloryczną wersję na bazie ziaren. W ofercie marki Halina znajdziemy min. ciecierzycę lub soczewicę, które idealnie skomponują się ze świeżymi warzywami, typu pomidor, papryka czy sałata. Takie danie można zastosować jako dodatek do mięsa lub samodzielną przekąskę.

Oryginalna pascha

Podczas świątecznego ucztowania nie powinno zabraknąć odrobiny słodyczy. Jednym z tradycyjnych wielkanocnych deserów jest sernik. Ciekawym pomysłem jest zastąpienie nadzienia z twarogu jego odpowiednikiem wykonanym z kaszy jaglanej marki Halina. Ten delikatny, słodki deser sprawdzi się idealnie zwłaszcza wśród gości będących na diecie wegańskiej, a także tych cierpiących na nietolerancje laktozy.

Aby zapoznać się z pełnym asortymentem inspirujących i zdrowych produktów marki Halina zapraszamy na stronę: www.halina.eu

Producent: „Sawex Spółka z ograniczoną odpowiedzialnością” Foods Sp. k.

Produkt: Kasza gryczana prażona marki Halina

Dostępne opakowania: 4x100g – ok.3,99 zł , 900g – ok.6,49zł

Cena detaliczna:

Produkt: Ciecierzyca marki Halina

Dostępne opakowania: 500g

Cena detaliczna: ok.4,99 zł

Produkt: Soczewica zielona marki Halina

Dostępne opakowania: 500g

Cena detaliczna: ok. 4,99 zł

Produkt: Kasza jaglana marki Halina

Dostępne opakowania: 4x100g

Cena detaliczna: ok. 2,99 zł

Więcej informacji udziela:

Anna Fehler

FlyPR

tel.: (+48) 533 790 909

anna.fehler@flypr.pl

Sawex Sp z o.o. był pierwszym w Polsce importerem ryżu w saszetkach do gotowania. W marcu 2009 roku ze struktur organizacyjnych spółki wyodrębniony został Departament spożywczy - Sawex Foods. W portfolio firmy znajdują się marki: Britta (ryż), Halina (ryż, kasza, fasola, groch, soczewica, płatki śniadaniowe), Sotto (ryż, kasza jęczmienna), Sugoi (ryż do sushi) oraz Twój Błonnik.

Sawex Spółka z ograniczoną odpowiedzialnością" Foods Sp. k. (dawniej Sawex Foods Sp. z o.o.)

ul. Wiertnicza 70

02-952 Warszawa, Polska