Gospodarka » Żywność

Wielkanocna dawka optymizmu

Wielkanoc to czas radości. Świat odżywa po długiej, mroźnej zimie, a nas cieszy każda oznaka nadchodzącej wiosny: pierwsze pąki na drzewach, promienie słońca albo… nowe, kolorowe niespodzianki od Haribo, dzięki którym nasza Wielkanoc będzie jeszcze bardziej wiosenna.

Czym byłyby Święta Wielkanocne bez malowania pisanek? Teraz rodzinny rytuał ozdabiania przysmaków wielkanocnych możemy umilić sobie, podjadając owocowe jajeczka od Haribo. Do wyboru mamy Perłowe Jajka – mix wielkanocnych żelków w kolorowej posypce, albo Jajeczka Wielkanocne – draże w czterech tajemniczych smakach z ukrytą w środku żelkową niespodzianką. Możemy dzielić się nimi z bliskimi tak, jak tradycyjnymi pisankami.

Nie zapominajmy też o wielkanocnym zajączku. Dla fanów tradycyjnych misiów-żelków, Haribo przygotowało specjalną wiosenną edycję – smakołyki Haribo, z których od lat słynie firma, tym razem jako wielkanocne Złote Zajączki w znanych kolorach i smakach: czerwony to truskawka, biały – ananas, żółty – cytryna, zielony – kiwi, a pomarańczowy to oczywiście pomarańcza.

Świąteczny stół doskonale przyozdobią kolorowe koszyczki Haribo pełne oryginalnych łakoci. Wersja fantazyjna to Koszyczek Wielkanocny – delikatne, puszyste pianki w kształcie zajączków i jajek połączone z pysznymi owocowymi żelkami. Odważnym proponujemy coś odrobinę bardziej szalonego – Tańczące Pisanki, a więc cztery rodzaje owocowych jajeczek: żelki, żelko-pianki, żelki w cukrowej glazurze oraz  żelki w otoczce z drobnych cukrowych kuleczek. Ich soczyste barwy z pewnością nastroją całą rodzinę pozytywnie.

Kolejnym wiosennym akcentem przygotowanym przez Haribo specjalnie z okazji Świąt Wielkiej Nocy są Słodkie Kwiatuszki - żelko-pianki o innowacyjnym kształcie kwiatów oraz lekkie jak chmurka Pianki Wiosenne.

Limitowana wersja żelków i pianek wielkanocnych Haribo obejmuje osiem produktów o wyjątkowych kształtach i w unikalnych opakowaniach dostępnych w 5 wariantach: 100 g, 175 g, 200 g, 250 g oraz 300 g. Produkt dostępny będzie na rynku od marca 2012 roku.

Sugerowana cena detaliczna:

Jajeczka Wielkanocne 100 g – 3,59 zł