Gospodarka » Bezpieczeństwo

Wielkie wydarzenia we Włoszech chronione przez system Publifor

System panelowy Publifor od firmy Betafence gwarantuje najwyższy poziom bezpieczeństwa. W tym roku we Włoszech pomaga ochraniać ważne miejsca i wydarzenia. Wśród nich – szczyt G8 w L'Aquili.

Turyn, Rzym, L'Aquila

Do zabezpieczenia wydarzeń o podwyższonym ryzyku we włoskim miastach wybierane są często rozwiązania firmy Betafence, ponieważ ich podstawową cechą jest skuteczna ochrona terenu. W tym roku popularny jest system Publifor – składający się z ciężkich betonowych stóp, na których osadzone są panele ogrodzeniowe high security.

W Turynie trwają obchody 200. rocznicy urodzin Jana Bosco. Z tej okazji od kwietnia do czerwca w tamtejszej Katedrze wystawiono na widok publiczny Całun Turyński. Budynek był chroniony przy użyciu systemu Publifor. Wykorzystano go także do odgrodzenia sądu Palagiustizia w czasie trwających tam demonstracji.

Produkty Betafence użyte zostały także w mieście L'Aquila, gdzie na początku lipca odbył się kolejny zjazd państw G8. Z kolei w Rzymie Publifor wykorzystano do ochrony stacji kolejowej Tiburtina, a w Val di Susa – do zabezpieczenia węzłów szybkiego pociągu.

Double Skin – jeszcze lepszy Publifor

Ze względu na rosnące wymagania dotyczące standardów bezpieczeństwa firma Betafence wprowadziła nową wersję systemu Publifor – Double Skin, która zapewnia jeszcze lepszą ochronę. Double Skin wykonany jest z dwóch paneli Securifor, które zostały przymocowane za pomocą złączek do ramy z profili, uprzednio zamontowanej na metalowej podstawie z wypełnieniem betonowym.

Jeden z paneli ustawiony jest w poziomo, natomiast drugi został odwrócony o 90 stopni, by długie oczka miały układ pionowy. Zastosowanie tej techniki sprawia, że Publifor Double Skin tworzy gęstą siatkę kwadratowych oczek uniemożliwiających wspinanie się. Co ważne – panele są w stanie zmienić tor lotu wystrzelonego naboju, co jeszcze podnosi poziom bezpieczeństwa chronionego terenu.

Publifor Double Skin jest kompatybilny z innymi rodzajami systemów aktywnych, np. z monitoringiem.

Więcej informacji nt. rozwiązań Betafence dla obszarów podwyższonego i wysokiego ryzyka można znaleźć na www.ogradzamy.pl.

Betafence