Firma » Biura
Wigilia firmowa, czyli świąteczny team building
Zobacz więcej zdjęć » |
Jedną z przyświecających idei świątecznego posiłku dla firm, jest okazja do spotkania wszystkich współpracowników w miłej i swobodniej atmosferze. Dobry dialog niweluje uprzedzenia i nadbudowane wokół siebie niepotrzebne opinie. Tworzy się optymalna sytuacja do wymiany zdań i doświadczeń, a ciepła atmosfera Świąt Bożonarodzeniowych na pewno odsunie dotychczasowe nieporozumienia na odległy plan. Wigilia firmowa może więc pozytywnie wpłynąć na późniejsze relacje pomiędzy różnymi działami i przynieść zaskakujące korzyści.
Zamów artykuły sponsorowane na serwisie CentrumPR.pl w kilka minut, poprzez platformę Link Buildingu np.:
Chcąc zadbać o miłą atmosferę i udaną zabawę podczas przyjęcia, warto zwrócić uwagę na relacje panujące w firmie oraz potrzeby i upodobania pracowników. Każdy charakter spotkania dobrze jest dopasować do struktury firmy oraz do panujących w niej relacji. Czy na co dzień obowiązują stosunki formalne, czy też struktura firmy ma luźny charakter? Wprowadzenie na przyjęciu odpowiedniej atmosfery pozwoli uniknąć niekomfortowych sytuacji, gdy pracownicy przyzwyczajeni do formalnego stylu poczują się zbyt niezręcznie.
Dziś świąteczną wigilię dla firm można zorganizować bezpośrednio w ich siedzibie lub w rekomendowanej restauracji czy hotelowej sali eventowej. Organizowanie poczęstunku wigilijnego w miejscu pracy często wiąże się z koniecznością zamawiania usług cateringowych i bez dołożenia szczególnych starań, może ono utracić swój wyjątkowy klimat. Celebrowanie atmosfery świątecznej odbywającej się porze lunchu, potrafi wzbudzić też u pracowników niemiłe rozczarowanie. Z tego tez powodu cateringi w siedzibach firm zaczynają ustępować miejsca ekskluzywnym spotkaniom w prestiżowych lokalach. Zaproszenie pracowników do eleganckiej restauracji jest także symbolicznym gestem podziękowania za mijający rok pracy i włożony wkład w rozwój firmy.
Warszawska Sofa Restaurant & Bar od lat specjalizuje się w organizowaniu imprez oraz spotkań biznesowych dla firm. „Z roku na rok widać, że firmom zależy nie tylko na profesjonalnej obsłudze i dobrej kuchni, ale przede wszystkim ważna jest dla nich atmosfera miejsca. Umożliwiamy zaaranżowanie sali jak i całego przyjęcia w sposób bardzo indywidualny” – zapewnie Barbara Drozdowska, manager Sofa Restaurant & Bar. Ustalając menu na przyjęcie świąteczne, warto poza tradycyjnymi daniami wigilijnym, uwzględnić również międzynarodowe przysmaki. Karp czy pierogi z kapustą i grzybami, choć przywołują miłe świąteczne skojarzenia, nie muszą być przez wszystkich lubiane. „Jesteśmy w stanie połączyć tradycję z nowoczesną kuchnią. Dzięki temu można mieć pewność, że każdy z pracowników znajdzie coś odpowiedniego dla siebie – doradza Pani Barbara.
Warto mieć na uwadze, aby rezerwować sale z odpowiednim wyprzedzeniem. Wraz z początkiem grudnia większość takich miejsc jest już zajęta. By nie było za późno, o takim spotkaniu należy pomyśleć już w październiku i listopadzie. Część firm, zamiast przyjęcia świątecznego organizuje dla pracowników zabawę karnawałową w styczniu. W takim przypadku salę należy zarezerwować najpóźniej w listopadzie.
Nadesłał:
5_tka
|
Komentarze (0)